У Брюсселі провели засідання міністри оборони НАТО з приводу звинувачень Росії в хакерських атаках і спроби підриву кібербезпеки демократичного світу. Зараз вони планують викривати кібератаки Росії і зміцнювати кібернетичну оборону і безпеку НАТО.

У держав НАТО викликали роздратування спроби ГРУ Росії втрутитися в роботу Організації за заборону хімічної зброї, в тому числі спроби викрасти документи про катастрофу літака рейсу МН17 і хакерські напади у всьому світі. У зв'язку з чим міністри оборони провели консультації в штаб-квартирі альянсу.

"Ми в координації з НАТО підсилюємо протистояння кібератак на різних рівнях. Зараз ми переглядаємо всі наші стратегії в сфері кібернетичного простору. Думаю, через кілька місяців буде завершена робота над програмою. Я думаю, через кілька місяців, очевидно, до грудня буде готова наша нова програма наступального кібернетичного потенціалу, над якою робота все ще триває", - заявила Федеріка Могерини, яка управляє сферами дипломатії і безпеки ЄС на засіданні.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Також влада Нідерландів заявляють, що в квітні видворили з країни чотирьох росіян, співробітників російської розвідки, яких підозрювали в спробі втрутитися в роботу Організації по забороні хімічної зброї і міжнародне розслідування у справі про збиванні літака рейсу MH17 на Донбасі.

Держави-союзники НАТО виступили на боці урядів Нідерландів і Великобританії і закликали Росію припинити її "грубі спроби підірвати міжнародне право та інститути" кібернетичними атаками. Про це заявив Йенс Столтенберг.

Нагадаємо, Кібератаки Росії: Британія змусить Путіна довго і болісно відповідати за всі гріхи. Британія звинуватила Росію в ряді глобальних злочинів.

Як повідомляв "Знай. ua", СБУ розкрили нахабні атаки російських хакерів на Організацію по забороні хімічної зброї. Тільки протягом 2018 року для виконання завдань російських спецслужб зловмисники здійснили тридцять п'ять кібератак.

"Знай. ua" писав, що дипломатичні таємниці України опинилися в лапах російських хакерів. Росію вже не вперше звинувачують у маніпуляціях і злом серверів.