У понеділок, 15 жовтня, правління національної телекомпанії Болгарії (BNT) ухвалило рішення відмовитися в наступному році від участі в міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення". Про це повідомляється на сайті телекомпанії.

"Рішення є частиною заходів, які правління телекомпанії зробило для оптимізації державних витрат", – вказується в повідомленні.

У BNT заявили, що вартість підготовки учасника конкурсу від Болгарії і його композиції "набагато перевищують розумні витрати, які може дозволити собі громадське телебачення".

"В доповнення до прямих витрат на підготовку відповідного представника країни-учасниці беруть участь у компенсації витрат на сам конкурс, які в цьому році становлять 5,3 мільйонів євро", – підкреслили в національній телекомпанії Болгарії.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У свою чергу, організатори пісенного конкурсу прокоментували відмову Болгарії від участі у своєму офіційному Twitter, що їм "сумно чути" про таке рішення.

"Команда Болгарії завжди дуже весело працювала, і їх учасники були фантастичними. Ми з нетерпінням чекаємо, щоб знову вітати їх на "Євробаченні", – написали організатори в соціальній мережі.

Як відомо, в 2018 році на "Євробаченні" перемогла ізраїльтянка Нетта Барзілай. Ізраїль отримав право організації конкурсу у наступному році. При цьому Болгарія посіла лише 14-е місце.

Нагадаємо, що раніше діячі культури і мистецтва з різних країн виступили зі зверненням до Європейського мовного союзу із закликом скасувати проведення конкурсу в Ізраїлі і перенести його в іншу країну «з меншою кількістю порушень прав людини».

Як повідомляв портал Знай.uа, у 2019 році Міжнародний пісенний конкурс "Євробачення" відбудеться в місті Тель-Авів в Expo Tel Aviv. На офіційному сайті організатори заявляють, що півфінали змагання будуть проводитися 14 і 16 травня, а фінал - 18 числа.

Також портал Знай.uа писав, що принц Вільям продовжує свій тур по країнам Близького Сходу і черговою зупинкою для нього став ізраїльський Тель-Авів. Там його зустріла переможниця конкурсу Євробачення Нетта Барзілай.