Якщо в Європейській Раді піднімуть питання про виключення Росії, то її представники не чекатимуть офіційного рішення, а самі заберуться.

Про це в інтерв'ю російському виданню заявив глава Міністерства закордонних справ Сергій Лавров.

"Якщо вони хочуть виключити Росію з Ради Європи, ми їх так не потішимо, ми підемо звідти самі", - заявив міністр, маючи на увазі опонентів, які найімовірніше будуть наполягати на тому, аби заморозити членство Росії в статутних органах організації. Все тому, що РФ із завидною регулярністю ігнорує обов'язкові фінансові внески.

Лавров додав, що Росія не визнає легітимними тих представників Ради Європи, яких оберуть без її участі. Що ж, перевірити це зможемо дуже скоро: у червні Рада Європи буде обирати нового Генерального секретаря.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Також глава російського МЗС додав, що за допомогою Кабінету міністрів РЄ країна намагатиметься заблокувати можливість застосувати проти неї санкци.

"Ми будемо пропонувати, аби Комітет міністрів РЄ ухвалив рішення, яке підтверджує правдивість цього статутного положення (про рівність прав усіх делегацій. - ред.). Якщо таке рішення буде заблоковано - це буде кроком, на який свідомо пішли ті, хто в своєму антиросійському угарі просто хоче СЕ поховати", - сказав він.

Минулого тижня в ПАРЄ планували розглянути питання про зняття санкційного тиску з РФ. Москва вже більше року не платить гроші до бюджету РЄ і шантажує Страсбург припиненням своєї роботи в організації. Депутатам пропонували стати на шлях "прощення" - закрити очі на порушення Росії і забути про санкції проти депутатів РФ.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи на засіданні у вівторок, 9 жовтня, відмовилася голосувати за скасування санкцій для Росії.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Генсек ПАРЄ Торбйорн Ягланд заявив, що готовий виключити з Ради Європи, якщо вона не почне знову платити внески до бюджету ради.

Також "Знай.uа" писав про те, що ПАРЄ визнала провину Росії у війні на Донбасі.