У разі, якщо Єрусалимський патріархат підтримає Константинополь у вирішенні надати Томос про автокефалію Українській православній церкві, РПЦ призупинить служіння в Храмі гробу Господнього.

Як повідомляють російські ЗМІ, про це заявив ігумен Никон - секретар Російської духовної місії в Єрусалимі.

"Якщо Єрусалимський патріархат прийме сторону Константинопольського патріархату і, як наслідок, дозволить "філаретівцям" служити на Гробі Господньому і в інших своїх храмах Святої землі, то тоді нам доведеться призупинити служіння з ними", - заявив "священнослужитель".

"Фактично це буде продовження скандалу, і, швидше за все, я так припускаю, що доведеться і з Єрусалимським патріархатом тоді припиняти спілкування, тому що в такому випадку вони встануть на бік розкольників", — додав ігумен.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Витівка московських попів змусить парафіян обирати

Після того, як Синод Російської православної церкви вирішив розірвати відносини з Константинополем, парафіяни УПЦ Московського патріархату опинилися перед жорстким вибором: залишатися в єдності зі Вселенським православ'ям або слідувати за розкольниками.

П'ять копійок від Лукашенка

Кілька місяців світ стежить за тим, як Українська православна церква боролася за право стати незалежною, а Москва всіляко намагалася цьому перешкодити. Сотні думок і коментарів, десятки зустрічей - і ось Синод ухвалює позитивне рішення: Україна домоглася свого і тепер ніяк не пов'язана з РПЦ, як раптом "прокидається" Олександр Лукашенко.

Нагадаємо, московські священики різко розкритикували рішення Синоду щодо надання автокефалії.

Як повідомляв раніше "Знай.uа", Синод Вселенського Патріархату зняв анафему (відлучення від церкви) з патріарха Української православної церкви Київського патріархату Філарета і предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія і визнав їх канонічними.

Також "Знай.uа" писав про те, що Синод офіційно звинуватив російську церкву у страшному релігійному злочині.