Лауреатом Букерівської премії стала 56-річна письменниця з Північної Ірландії Ганна Бернс за роман "Молочник". Про це повідомляється на сайті премії.

56-річна Ганна Бернс — перший автор з Північної Ірландії, що отримав Букера. "Молочник" — її четвертий роман.

"Молочник" - це роман, який написаний від особи 18-річний дівчини, яка живе в невідомому місті в період війни. Його головні проблеми - насильство, сексуальне насильство і опір. У журі також звернули увагу на особливий стиль письменниці та гумор.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

На премію і грошовий приз у розмірі 50 тисяч фунтів стерлінгів (майже $66 тис.) претендували автори з Великобританії, США і Канади. До речі, жінок в шорт-листі цього року виявилося вдвічі більше, ніж чоловіків, — чотири проти двох.

"Ніхто з нас раніше не читав нічого подібного. Абсолютно своєрідний голос Анни Бернс кидає виклик буденному мисленню і формі в несподіваній і захоплюючій прозі. Це історія про жорстокість, сексуальне посягання і опір, пронизана їдким гумором. Milkman досліджує, які огидні форми може приймати пригнічення в повсякденному житті", - зазначив голова журі премії, британський письменник і філософ Кваме Ентоні Аппіа.

У 2017 році Букерівську премію отримав американський письменник Джордж Сондерс за роман "Лінкольн в Бардо".

Джордж Сондерс — другий американець, який отримав Букерівську премію. У 2016-му переможцем став письменник Пол Бітті. До 2014 року могли номінуватися лише письменники з Великобританії, Ірландії і країн Британської Співдружності, але тепер до розгляду приймаються будь-які романи англійською мовою.

Лауреатом альтернативної Нобелівської премії з літератури стала письменниця з Гваделупи Маріс Конде за роман "Я, Тітуба: Чорна відьма з Салема".

Нагадаємо, найпрестижніша книжкова премія вибрала найкращих письменників 2018.

Як раніше повідомляв Знай.uа, Нобелівська премія з економіки дісталася двом американцям.

Знай.uа писав, що геніальні вчені отримають Нобелівську премію.