У середу, 17 жовтня 2018 року, в Канаді набув чинності закон, який легалізував зберігання і вживання марихуани.

Цю інформацію повідомляє BBC.

Відомо, що опівночі відкрилися перші легальні магазини, в яких будь-який бажаючий може придбати марихуану. Закон дозволяє купувати до 30 грамів канабісу, масло на його основі, а також насіння і рослини всім повнолітнім. Крім того, тепер канадці зможуть вирощувати до чотирьох кущів конопель.

Зберігання понад 30 грамів марихуани і неліцензований продаж, як і раніше, залишаються незаконними. За продаж конопель неповнолітнім загрожує до 14 років позбавлення волі.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також в повідомленні говориться, що в Канаді будуть в прискореному режимі помилувані засуджені за зберігання до 30 грамів марихуани. Місцеві ЗМІ пишуть, що всього в країні за цією статтею засуджено близько 500 тисяч чоловік.

Нагадаємо, у четвер 11 жовтня, депутати Сейму Литви затвердили поправки щодо законопроекту про медикаменти. Тепер ліки, що містять коноплі, будуть абсолютно легальними. У повідомленні говориться, що ініціативу підтримали 90 парламентаріїв, троє утрималися.

Sputnik Литва уточнює, що конопель в медичних цілях можуть вживати пацієнтів з розсіяним склерозом, тяжкою формою епілепсії, які страждають на ВІЛ або Снідом та онкологічними захворюваннями.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", в канадському Торонто популярна компанія з продажу марихуани AHLOT (A Higher Level Of Thought), запропонувала любителям і не лише попрацювати на новій вакансії "цінителя" канабіс.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що вживання марихуани, а також продуктів на її основі, змінює сприйняття болю. До такого висновку прийшов клінічний психолог Мартін Де Віта після аналізу 1830 експериментальних досліджень про вплив канабісу на неврологічні захворювання.