Прокуратура Грузії заявила, що розкрила учасників підготовки вбивства грузинського бізнесмена Бадрі Патаркацишвілі. Повідомляється, що до нього причетний колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі.

Міхеіл Саакашвілі
Міхеіл Саакашвили

В заяві відомства сказано, що за фактом перевищення посадових повноважень та підготовки вбивства затриманий колишній глава першої служби другого управління головного управління Тбілісі Департаменту конституційної безпеки (ДКБ) Р. М.

Двом іншим фігурантом справи — колишньому заступнику глави другого головного управління Л. К. і главі другої служби управління Н. Ш. — пред'явлені звинувачення.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

У ході обшуку будинку одного з обвинувачених силові структури знайшли записуючий пристрій. Експертиза встановила, що два записи, датовані 4 і 5 лютого 2017 року, стосувалися підготовки вбивства Патаркацишвілі.

"У розмові Р. М. підтверджує, що питання підготовки вбивства санкціоноване тодішнім президентом Грузії Михайлом Саакашвілі, так як Бадрі Патаркацишвілі був політичним опонентом і лютим ворогом влади", — слідує з першого запису, на думку прокуратури.

На другому записі співробітники ДКБ обговорювали способи ліквідації бізнесмена, в тому числі отруєння речовиною, яке б викликало ефект природної смерті. За твердженням прокуратури, ці питання узгоджувалися з колишнім головою департаменту МВС Грузії Датою Ахалаєм.

Бадрі Патаркацишвілі помер 12 лютого 2008 року на своїй віллі неподалік від Лондона. За версією лікарів, це сталося через серцевий напад. Після смерті поліція Великобританії почала розслідування причин смерті бізнесмена.

У понеділок, 13 серпня, екс-президент Грузії і колишній глава Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі розповів про своє ставлення до Петра Порошенка.

"Порошенко це дрібний бессарабський барига... Вся політика Порошенко - це "купи-продай". Вся його політика - це торгівля людьми, кримінальними справами, інтересами країни", - заявив Саакашвілі.

Міхеіл Саакашвілі читає лекцію
Міхеіл Саакашвілі читає лекцію

Нагадаємо, Саакашвілі згадав, як ходив до Порошенко дивитися еротику.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" відома активістка смерть збила людину.

Також раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Саакашвілі влаштував скромне весілля в США.