Журналіст Джамал Хашоггі зустрів жахливу смерть менше, ніж через 10 хвилин, після того як увійшов в будівлю Генерального консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Чоловік прийшов отримати весільні документи, і більше живим його не бачили.

У середу, 17 жовтня, місцевий телеканал Al Jazeera повідомив, що турецькі слідчі отримали аудіозапис, завдяки якому стало зрозуміло, що сталося з чоловіком. Ніхто не допитував Хашоггі, йому ввели наркотик і почали розчленовувати, коли він був живий. Керував звірячим процесом Салах Мохаммед аль-Тубейгі - глава служби судової експертизи. Поки він шматував тіло журналіста, усім присутнім він порадив "слухати музику". Турецьке видання Yeni Şafak підтверджує інформацію Al Jazeera та наводить інші подробиці.

Так, людина, що прослухала аудіозапис, розповіла, що злочин відбувався в кабінеті генерального консула СА Мухаммеда аль-Утейбі. Спочатку Хашоггі відрізали пальці один за іншим, а після відокремили від тулуба голову. Консул почав обурюватися, що це влаштували у будівлі дипмісії, і заявив, що на нього "чекають неприємності". У відповідь йому порадили замовкнути, якщо він не хоче повторити долю журналіста.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Джамал Хашоггі зник 2 жовтня, коли зайшов у будівлю Генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Біля входу на нього чекала наречена. Дівчина простояла 11 годин, не здогадуючись, що її нареченого вже немає в живих. У консульстві тим часом заявили, що чоловік дуже швидко покинув будівлю.

13 жовтня в ЗМІ з'явилася інформація про те, що вбивство журналіста вдалося записати з допомогою годинника: перед тим, як зайти в дипвідомство, він перевів Apple Watch в режим запису, а синхронізований з ним телефон віддав нареченій. 16 жовтня правоохоронці обшукали будівлю консульства.

Повідомляється, що під час слідчі виявили "певні докази", які свідчать, що там був убитий Хашоггі. Як мінімум п'ятеро людей, яких турецька поліція підозрює у справі про зникнення Хашоггі, пов'язані з наслідним принцом Саудівської Аравії Мухаммадом ібн Салманом, писало видання The New York Times.

59-річний Хашогги неодноразово критикував владу Саудівської Аравії, зокрема наслідного принца і міністра оборони країни. Він вів власну колонку в Washington Post. Журналіст залишив Саудівську Аравію в 2017 році після арешту кількох близьких друзів.

Нагадаємо, глава Інтерполу загадково зник, а помітила це тільки його дружина.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" в Словаччині поліцейські затримали принаймні одного підозрюваного у вбивстві журналіста Яна Кучака.

Також портал "Знай.uа" писав, що засновник Google Ларрі Пейдж з 2013 року перестав виходити на публіку.