На Гаїті, під час церемонії з нагоди 212-ї річниці смерті засновника країни Жана-Жака Дессалінеса, спробували вбити президента Жовенеля Моіза.

Стрілянину почали в момент, коли Моіз покладав квіти на честь "батька нації".

Два охоронця президента, в тому числі один з керівників, отримали поранення. Сам Моіз не постраждав.

Про долю нападників нічого не повідомляється.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Незважаючи на замах, Жовенель Моіз не скасував інші заходи, призначені на цей день. Зокрема, він відвідав святкову месу.

Нагадаємо, райські пляжі з блакитними лагунами і білим піском колись були візитною карткою Гаїті. Зараз острів може вразити хіба що морями сміття і непроглядною убогістю. Руйнівний землетрус 2010 року забрав життя понад 200 тисяч чоловік, а без даху над головою залишилися сотні тисяч гаїтян.

Зараз близько 60 відсотків десятимиллионного населення республіки живуть за межею бідності — на два або менше долара на день. Одним із небагатьох способів заробити став сміття. Як тут виживають люди - запитаєте ви? Дуже просто - цілими днями ворочаючи купами сміття, шукають щось цінне для продажу.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", в субботу 6 жовтня ввечері біля берегів Гаїті стався землетрус магнітудою 5,9. Про це повідомляє Геологічна служба США. Епіцентр підземних поштовхів стала північно-західна частина, де їх магнітуда склала 5,9. Землетрус зафіксували у 03:11 за київським часом.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що за останні місяці острів Сулавесі в Індонезії накрили одразу три могутні стихії. Не встигли місцеві жителі оговтатися після землетрусу, як острів атакувало цунамі, а після - активізувався сплячий вулкан.