Заступник директора російської ФСБ Сергій Смирнов заявив про необхідність контролю над інтернетом для боротьби з тероризмом.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Зокрема, він розповів, що весь кіберпростір має знаходитись під пильним оком спецслужб для запобігання тероризму.

Крім того він відзначив, що без контролю інтернету спецслужби не зможуть боротися з бойовиками, які планують теракт.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Без цього гарантувати належне забезпечення інформаційної безпеки і успішно протистояти сучасним терористичним загрозам неможливо", - сказав Смирнов за підсумками засідання Ради регіональної антитерористичної структури (САТС) Шанхайської Організації Співробітництва (ШОС) в Бішкеку.

Варто відзначити, що до об'єднання входять вісім країн, які домовились про плідну співпрацю при моніторингу всесвітньої мережі.

"Делегації восьми входять до ШОС держав домовилися тісніше співпрацювати в моніторингу інтернету на предмет таких загроз", - додав Смирнов.

Також наголошується, що в ході зустрічі учасники створили захищений канал зв'язку для обміну інформацією про терористів і екстремістів, обговорили розширення банків даних про таких організаціях і розробили рекомендації для опитування підозрюваних в тероризмі.

Разом з тим варто відзначити, що теракт в Керчі, який сколихнув увесь світ і забрав за попередньою інформацією 19 життів, дійсно став найбільш резонансною подією в Криму після анексії

У соціальних мережах вже відреагували на вибухи в одному з навчальних закладів міста.

Реакція користувачів неоднозначна, але кримчани все більше розуміють, якою стала їхнє життя після референдуму. 17 жовтня стало фатальним для сімей, які втратили своїх близьких у цій страшній трагедії.

Цікаво, що в РФ спочатку кваліфікували цю справу, як теракт, але після повідомили, що мова йде про "вбивство двох і більше осіб загальнонебезпечним способом". Чому так швидко змінили думку і на яких підставах, незрозуміло. У соціальних мережах користувачі висунули свої версії того, що відбувається. У більшості звинувачують уряд.

"Дуже сумна історія, але які можливості для Володимира Путіна відкриває! На тлі падіння рейтингу і повного краху по всіх інших напрямках можна у всьому звинуватити Україну, почати наступ, вторгнення, та що завгодно. Згуртувати народ, підкрутити гайки, помститися за всі провали останніх місяців. Дуже для нього зручно ", – відреагував на вибухи журналіст Іван Яковина.

Нагадаємо, ЗМІ розповіли про матір керченського терориста.

Як повідомляв "Знай.ua", пропагандистські ЗМІ заготовили сюжет про керченську стрільбу.

Також "Знай.ua" писав, що у Путіна назвали основну версію трагедії в Керчі.

Теракт у Керчі: Повно трупів і десятки постраждалих