Російська православна церква за кордоном вирішила розірвати стосунки з Константинополем і не збирається відновлювати їх до тих пір, поки конфлікт по Україні не закінчиться.

Про це йдеться на офіційному сайті РПЦЗ в заяві Архієрейського Синоду.

"У ситуації, коли самій природі канонічного православ'я завдаються тяжкі образи, Архієрейський Синод РПЦЗ не має іншого вибору, як з глибокою скорботою, але і з повною переконаністю оголосити про свою згоду з рішенням Священного Синоду Московського патріархату, яким визнається неможливість продовження євхаристійного спілкування з Константинопольською церквою на будь-якому рівні", - йдеться в повідомленні.

Священнослужителі наголошують, що розірвання зв'язку з Константинополем буде активно до того моменту, "поки ця давня і колись славна Церква-Сестра не принесе покаяння, не відмовиться від введення помилкового і чужого православ'ю вчення про якусь першість і всеосяжну владу, які їй начебто належать, не повернеться до православної віри і не припинить свої беззаконня".

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

У рішенні йдеться, що відтепер мирянам заборонено причащатися в будь-якому з храмів Константинопольського патріархату. Також РПЦ відмовилася від участі в богословських зборах, до яких доклали руку представники Константинополя.

Нагадаємо, московські священики різко розкритикували рішення Синоду щодо надання автокефалії.

Як повідомляв раніше "Знай.uа", Синод Вселенського Патріархату зняв анафему (відлучення від церкви) з патріарха Української православної церкви Київського патріархату Філарета і предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія і визнав їх канонічними.

Також "Знай.uа" писав про те, що Синод офіційно звинуватив російську церкву у страшному релігійному злочині.