Незважаючи на те, що Російська православна церква за кордоном заявила про розірвання відносин, Константинопольський патріархат не стане на це відповідати, і як раніше поминатиме Московського патріарха в порядку, який встановлює диптих.

Відповідну офіційну заяву зробив екзархат російських парафій Вселенського патріархату в Західній Європі.

"Дорогі Брати і Сестри, сповіщаємо вас про те, що наша Архиєпископія-Екзархат, що знаходиться в юрисдикції Вселенського Патріархату, полягає в повному спілкуванні з усією Православною Церквою. Також повідомляємо вам про те, що Вселенський Патріархат не переривав спілкування з Московським Патріархатом і продовжує його поминати в порядку, уставновленном у диптиху", - заявили священнослужителі.

На відміну від російських попів, представники екзархату навіть не подумали забороняти православним віруючим брати участь у літургійному житті.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Російська православна церква за кордоном вирішила розірвати стосунки з Константинополем і не збирається відновлювати їх до тих пір, поки конфлікт по Україні не закінчиться.У рішенні йдеться, що відтепер мирянам заборонено причащатися в будь-якому з храмів Константинопольського патріархату. Також РПЦ відмовилася від участі в богословських зборах, до яких доклали руку представники Константинополя.

Нагадаємо, московські священики різко розкритикували рішення Синоду щодо надання автокефалії.

Як повідомляв раніше "Знай.uа", Синод Вселенського Патріархату зняв анафему (відлучення від церкви) з патріарха Української православної церкви Київського патріархату Філарета і предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія і визнав їх канонічними.

Також "Знай.uа" писав про те, що Синод офіційно звинуватив російську церкву у страшному релігійному злочині.