Російську громадянку, яка пов'язана з російською "фабрикою тролів", звинуватили у втручанні в майбутні проміжні вибори в Конгрес США.

Про це повідомили в Міністерстві юстиції США, передає Bloomberg.

У повідомленні зазначено, що Олена Олексіївна Хусяйнова з Санкт-Петербурга працювала головним бухгалтером в проекті під назвою Проект Лахта. Цей проект фінансувався російським олігархом Євгеном Пригожиним і двома підконтрольними йому компаніями Concord Management and Consulting LLC і Concord Catering. Євгена Пригожина називають "кухарем Путіна", він є власником так званої "фабрика тролів", яка скривається за назвою "Агентство інтернет-досліджень" та поширює в інтернеті прокремлівські пости і коментарі.

Пред'явлені в п'ятницю, 19 жовтня, звинувачення пов'язані зі спробами втрутитися в політичну систему США, в тому числі в майбутні проміжні вибори 2018 року і вибори президента США в 2016 році.

За даними Мін'юсту США, "інформаційна війна проти Сполучених Штатів" полягала в створенні тисяч акаунтів в соціальних мережах, якими управляли американці.

За версією Мін'юсту США, Хусяйнова управляла фінансовими операціями "Лахти", включаючи проекти, спрямовані на аудиторію в США. У документах, якими завідувала бухгалтер, вказані докладні витрати на активістів, рекламу і просування в соціальних мережах, а також покупку проксі-серверів.

Бюджет "російського змови" мін'юст США оцінив в понад 35 мільйонів доларів. А спроби втручання "тривають і донині".

Нагадаємо, у лютому цього року США пред'явили звинувачення 13 російським громадянам і трьом організаціям у втручанні в президентські вибори 2016 р.

Звинувачення були висунуті проти Євгена Пригожина, а також його компаній "Конкорд менеджмент" і "Конкорд кейтеринг". Ще одна організація, проти якої американська влада висунули звинувачення, - "Агентство інтернет-досліджень", більш відоме як "фабрика тролів", яку спонсорує Пригожин.

Усі обвинувачені є співробітниками "Агентства інтернет-досліджень".

У липні цього року голова комітету із закордонних справ Сенату Конгресу США Боб Коркер заявив, що американський парламент до листопадових проміжних виборів схвалить нові санкції проти Росії.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", спонсору путінських тролів Євгену Пригожину "обрубали крильця" в американському суді.

Також "Знай.ua" писав, російська блогер Ольга Мальцева, котра понад рік пропрацювала в петербурзькій компанії "Інтернет-дослідження", відомій, як "фабрика тролів", розповіла, як працюють "кремлеботи".