19 жовтня депутати народного зібрання Македонії схвалили пропозиції уряду про початок внесення змін до конституції щодо зміни назви країни.

Про це інформує македонский Kanal5. За це проголосувало 80 депутатів з 120.

Протести у Македонії
Протести у Македонії

Проти проголосувало 39 депутатів. Таким чином, внесення змін в конституцію було прийнято мінімальною кількістю голосів.

Північну Македонію, а разом з тим – можливість вступити в НАТО і почати діалог про набуття членства в ЄС, підтримали 91,46% громадян, які взяли участь у голосуванні. Проти виступили 5,65%.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Протести у Македонії
Протести у Македонії

Такі дані дали підставу прем'єр-міністру Зорану Заєву внести це питання на розгляд парламенту, пригрозивши в разі негативного результату достроковими виборами.

Нагадаємо, раніше президент Македонії Георге Іванов ветував законопроект про перейменування країни в Республіку Північна Македонія.

Протести у Македонії
Протести у Македонії

Так, президент країни, заявивши, що на його погляд угода ставить Македонію у підпорядкування іншої країни. Також він зазначив, що немає конституційних підстав для перейменування Македонії.

Однак, така дія президента країни вперлася в жорстку позицію македонського прем'єр-міністра Зорана Заєва який пригрозив президенту імпічментом, якщо Іванов не відмовиться від вето.

Раніше ми писали, що одним з ключових вимог Євросоюзу і МВФ до України була дієва боротьба з хабарництвом. Для цього навіть створили численні антикорупційні відомства, ввели електронні декларації, але не з невідомих поки причин система працює зовсім не так успішно, як того хотілося б.

Якщо пильніше придивитися на те, що відбувається в інших країнах, помилки нашого государствп очевидні. Саме так мають виглядати "закон і справедливість".

Нагадаємо, Лавров налякав Європу топографічним кретинізмом.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Македонія карає корупціонерів так суворо, що наші чиновники там не виживуть.

Також Знай.uа" повідомляє, що в Македонії почався доленосний референдум з приводу угоди з Грецією.