Влада Саудівської Аравії визнали, що журналіст The Washington Post Джамаль Хашкаджи помер після сварки в консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі. Про це повідомив саудівський державний телеканал.

У зв'язку зі смертю журналіста, у відставку відправили високопоставленого співробітника розвідки країни генерала Ахмеда Ассирії. Його також позбавили статусу радника королівського двору.

На даний момент все ще триває розслідування загибелі журналіста. Влада Саудівської Аравії не уточнює, ким були ті люди, з якими посварився Хашкаджи. Однак у справі затримали 18 осіб, які є громадянами Саудівської Аравії.

Раніше повідомлялося, що саудівський журналіст і колишній головний редактор газети "Аль-Ватан" Джамаль Хашкаджи, який був відомий своєю критикою влади Саудівської Аравії, зник після візиту в консульство саудівської Аравії в Стамбулі. Про зникнення повідомила його наречена.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

За даними турецької влади, Хашкаджи не залишав територію консульства. Однак представники Саудівської Аравії до даного моменту заперечували, що журналіст знаходиться в консульстві.

Пізніше турецька влада повідомила офіційних осіб США, що мають аудіо та відеозаписи, які підтверджують, що Джамаля Хашкаджи вбили в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі.

Раніше повідомлялося, що влада Саудівської Аравії розпочали підготовку повноцінної звітності, неофіційно визнавши смерть Джамаля Хашкаджи в консульстві країни в Туреччині. Припускають, що виною всьому – допит, який нібито "зайшов надто далеко".

Нагадаємо, вбивство журналіста в Саудівській Аравії: версія Трампа підтвердилася. В дипломатичній установі в той день його чекала наречена.

Як повідомляв "Знай. ua", Apple Watch стали головним свідком у справі про вбивство журналіста. В iCloud збереглися не всі файли.

"Знай. ua" писав, що з'явилися знімки "загону вбивць". Відомий саудівський журналіст, автор The Washington Post Джамаль Хашкаджи зник 2 жовтня.