Легендарний британський науковець Стівен Хокінг описав загибель всього людства у своїй останній книзі "Короткі відповіді на великі питання"

Про це повідомляє Daily Star.

У ній йдеться, що ще при житті науковці NASA постійно вели та ведуть спостереження за різними небезпечними астероїдами. І саме вони, на думку Хокінса, головна загроза як для людства, так і для будь-якої іншої розумної цивілізації у Всесвіті.

Так, у своїх роздумах науковець описав сценарії при яких живі організми більше не зможуть існувати на планеті. Зокрема, серед таких сценаріїв він перерахував наслідки ядерної війни і незворотні кліматичні зміни.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень
Показати ще

Крім того він відзначив, що відкритий космос неймовірно небезпечний, де планети поїдають одна одну та з усіх усюд потрібно чекати появлення небезпечних об'єктів.

"Всесвіт - дуже жорстоке місце. Зірки поглинають планети, наднові протонні зірки поширюють смертельне випромінювання у всьому космосі. Чорні діри стикаються між собою, а астероїди мчать зі швидкістю сотень миль в секунду.

Він також закликав людство починати більш активніше освоювати космос для того щоб зберегти життя на Землі та уникнути можливості зіткнення з небезпечним об'єктом.

"Гарантовано, що всі ці феномени не роблять космос дуже привабливим. Але саме через це ми і повинні освоювати його замість того, щоб залишатися на планеті. Зіткнення з астероїдом - це те, від чого у нас немає захисту", - пояснив фізик.

Більше того Хокінг зазначив, що останнє велике зіткнення астероїда з планетою ще десятки мільйонів років тому. Саме й той момент на Землі зникли динозаври.

"Останнє велике зіткнення з нами сталося 66 мільйонів років тому і стало причиною зникнення динозаврів. І це станеться знову. Це не якась наукова фантастика, а факт, підтверджений законами фізики і ймовірності", - підкреслив Хокінг.

Разом з тим варто відзначити, що у мережі з'явились перші дані та знімки з ровера MASCOT, що сів на поверхню астероїду Рюгю минулого тижня. Вони вказують деякі аномалії. Судячи з данних, на поверхні астероїда дуже мало пилу. Це в буквальному сенсі поставило вчених у глухий кут.

Поверхня астероїда виявилася божевільнішою, ніж ми думали. Найдивнішим стало те, що ми не знайшли великих скупчень реголіту, що, по ідеї, неможливо – космічна ерозія повинна була породити великі кількості пилу, — розповідає Ральф Яуманн (Ralf Jaumann), науковий керівник місії з Німецького авіаційно-космічного центру (DLR).

Як повідомляється, нещодавно японська автоматична станція "Хаябуса-2" закінчила передачу даних, зібраних ровером MASCOT на поверхні астероїда Рюгю. Планетологи повідомляють про те, що вони натрапили на неймовірну кількість свіжих, цікавих даних.

Нагадаємо, останнє відкриття Хокінга підірвало світ.

Як повідомляв "Знай.ua", опубліковано останнє послання Хокінга.

Також "Знай.ua" писав, що вченим дозволили перетворювати людей на мутантів.

На 77-му році життя помер англійський вчений Стівен Гокінг