20 жовтня, розроблений Китаєм найбільший у світі літак-амфібія AG600 здійснив перший зліт з поверхні води в Цзиндені (центральна провінція Хубей в Китаї). Про це повідомляє CGTN.

Наголошується, що це ще один прорив у авіаційній промисловості Китаю.

"З 28-метровим розмахом крила, амфібійний літак може використовувати як наземну, так і водну поверхню для зльоту", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Максимальна злітна маса AG600 становить 53 тонни.

Очікується, що літак буде використовуватися в місіях по ліквідації наслідків стихійних лих і пожежної безпеки.

Військовий вертоліт впав на палубу авіаносця Ronald Reagan у Філіппінському морі.

Про це повідомило командування Сьомого флоту США. За його даними, інцидент стався відразу після зльоту. Постраждало кілька людей, але їхньому життю нічого не загрожує.

Вертоліт ВМС США MH-60 19 жовтня звалився на палубу авіаносця Ronald Reagan у Філіппінському морі. У командуванні, що базується в Тихому океані Сьомого флоту США повідомили, що в результаті авіакатастрофи є постраждалі. Втім, смерть нікому не загрожує.

Нагадаємо, в Росії в ході навчань зазнав аварії і впав у воду військовий літак. Двох пілотів шукають в морі.

В Краснодарському краї впав навчальний літак Л-39 без боєкомплекту. Про це повідомили російські ЗМІ, посилаючись на інформацію Міноборони РФ.

Через 4 роки після заборони американськими властями авіакомпаніям літати в деякі українські аеропорти Федеральне авіаційне управління США змінило свою політику.

Відомо, що тепер американські авіакомпанії та їх партнери відновлюють польоти в три українських аеропорти. Відомство аргументувало це тим, що ситуація там безпечна.

Нагадаємо, вертоліт впав на американський авіаносець, є жертви.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", у Трампа нарешті послали авіацію в Україну.

Також портал "Знай.uа" писав про найжахливіших типах людей в літаку.