6 листопада 2018 року відбудуться проміжні вибори в Конгрес США. Так переобирається повністю нижня палата Конгресу США — Палата представників, а також 35 сенаторів із 100. Крім того, переобираються 39 губернаторів штатів і територій, а в ряді штатів проводяться інші місцеві вибори, в тому числі і вибори мерів окремих міст.

44-річну громадянку Росії Олену Хусяйнову з Санкт-Петербургу Мін'юст США звинуватив у втручанні у вибори в Конгрес США, які відбудуться в листопаді 2018 року.

За даними американського Мін'юсту, Хусяйнова була головним бухгалтером "Проекту Лахта", який, за даними слідства, фінансувався російських олігархом Євгеном Пригожиним і двома підконтрольними йому компаніями. Про це відомство заявило в п'ятницю, 19 жовтня, передає Reuters.

Бюджет кампанії з січня 2016 року по червень 2018 року склав 35 мільйонів доларів, проте лише частина коштів пішла на діяльність у США. При цьому з січня по червень 2018 року на проект "Лахта" було виділено 10 мільйонів доларів, стверджує Мін'юст.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Зазначимо, що кримінальна справа стосовно 44-річної росіянки стала першою, яка відкрита стосовно іноземного громадянина за втручання у вибори.

"Мета цієї передбачуваної змови, яка триває і зараз, полягає в тому, щоб посіяти розбрат в політичній системі США і підірвати віру в нашу демократію", — йдеться в заяві.

У Мінфіні США вважають, що саме Хусейнова займалася оплатою роботи активістів, реклами в соціальних мережах, реєстрацію доменів та просування новин в соціальних мережах. Пов'язані з проектом акаунти писали з соцмережах коментарі на теми імміграції, контролю над зброєю, ЛГБТ, расових відносин, поліцейського насильства і так далі.

Нагадаємо, російська блогер Ольга Мальцева більше року пропрацювала в петербурзькій компанії "Інтернет-дослідження", що поширювала в інтернеті тисячі прокремлівських постів і коментарів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Володимир Путін особисто розпорядився почати підривну діяльність проти США. До такого висновку прийшли американські спецслужби, спільна доповідь яких опублікована ще до інавгурації Дональда Трампа попередня адміністрація Білого дому.

Також "Знай.uа" писав, нинішній президент США вже оголосив амбітні плани зайняти Овальний кабінет ще на один термін.