Завтра з півночі і до світанку українці зможуть спостерігати за зорепадом.

Про це повідомляють ЗМІ.

Вчені вже встигли його охрестити потоком Оріоніди. Крім того відзначається, що зорепад став можливим завдяки тому, що радіант перебуває у сузір'ї Оріон. Також відзначається, що цей зорепад буде доволі яскравим, через що його зможуть помітити доволі багато людей.

Вчені також розповіли, що при спогляданні на це явище можна помітити відтінки червоного, жовтого, помаранчевого, синього та зеленого кольору. Неймовірний потік зірок буде долати атмосферу на швидкості близько 70 км на секунду. Варто також відзначити, що зазначений зорепад породжений кометою Галлея. Цього року сила його потоку буде варіюватися від двадцяти до двадцяти п'яти метеоритів на годину.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що через півроку після смерті видатного вченого сучасності Стівена Хокінга світ побачив останню його працю: книгу "Короткі відповіді на великі питання". В ній Хокінг попереджає суспільство про швидкий розкол на "слабких" і "сильних" і розповідає, хто в процесі своєрідної "самоэволюции" нарешті здобуде перемогу.

Як повідомляє The Times, легендарному фізику було що сказати людям. Зокрема, Хокінг стверджує, що розвиток генної інженерії одного разу призведе до того, що серйозне втручання у природний розвиток людини і порушить процес, який діяв як годинник протягом мільйонів років.

"Ми зараз вступаємо в нову фазу того, що може називатися самостійно розробленою еволюцією, в якій ми зможемо змінити і вдосконалити нашу ДНК, виправити її", - йдеться в книзі.

Вчений вважає, що штучні зміни в ДНК поліпшать розумові здібності людини, зроблять її практично невразливою перед хворобами, збільшать середню тривалість життя і навіть допоможуть справлятися з агресією. В кінцевому підсумку вийде, що суспільство розділиться на "удосконалених" і на звичайних людей, останні, зрозуміло, будуть серйозно програвати в нерівній битві за існування.

"Як тільки такі суперлюди з'являться, з'являться суттєві політичні проблеми зі звичайними людьми, які не зможуть конкурувати. Вони або вимруть або стануть неважливими. Ще один варіант - відбудуться гонки істот, які постійно удосконалюються", - написав фізик.

Нагадаємо, в NASA планують відправити людей на іншу планету, і це не Марс.

Як повідомляв "Знай.ua", вчені розкрили таємний зв'язок бджіл із далекою зіркою.

Також "Знай.ua" писав, що на старому відео NASA виявили позаземних гостей.

Цієї ночі відбудеться найбільший зорепад за два десятиліття