Співробітники Роскосмосу оприлюднили в мережі запис з камери, прикріпленої до маршової ступені ракети "Союз-ФГ". Пристрій дивилися вниз, тому момент нештатного відділення бічного прискорювача видно дуже чітко.

На кадрах бачимо, як ракета злітає, а також номінальну роботу першого ступеня з прискорювачами. До кінця ролика можемо помилуватися, як відстрілюють відлетілі "боковушки", при яких аварія, власне, і сталася.

НП сталася через розгерметизацію бака і, як наслідок, дестабілізацію ракети. В ході розслідування вдалося встановити, що позаштатний поділ стався через те, що кришка сопла відведення бака окислювача блоку "Д" не відкрилася, а сталося це тому, що деформувався датчик контакту поділу, а це сталося на космодромі Байнокур під час складання вузла.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Ганебний провал Роскосмосу спробували пояснити

Росія знову не змогла запустити ракету. Раніше ми повідомляли, що 11 жовтня, під час старту російської ракети-носія з новим екіпажем МКС сталася аварія. Космічний корабель "Союз МС-10", запущений з космодрому Байконур у Росії до Міжнародної космічної станції, не вийшов на орбіту через аварію носія. Екіпаж аварійно приземлився, американець і росіянин живі.

Нагадаємо, у членів екіпажу російської ракети "Союз МС-10" - американського астронавта Ніка Хейг і російського космонавта Олексія Овчиніна, які здійснили аварійну посадку і приземлилися в Казахстані, виявили проблеми зі здоров'ям.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Росія знову невдало запустила ракету. 11 жовтня під час старту російської ракети-носія з новим екіпажем МКС сталася аварія.

Також портал "Знай.uа" писав про те, що російська ракета мріяла пронизати космос, але знову пробила дно.