4 листопада стало відомо, що в віці 84 років помер американський бізнесмен італійського походження Маріо Сигейл. Повідомляється, що чоловік помер ще 27 жовтня. Yа початку 1980-х один із головних девелоперів штату Вашингтон випадково став прототипом персонажа нової гри компанії Nintendo - італійського водопровідника Маріо.

Серія ігор Super Mario в підсумку стала однією з найбільш продаваних у світі і потрапила в Книгу рекордів Гіннесса - її купили більше 100 мільйонів разів, а головний герой став символом компанії і одним з найбільш впізнаваних ігрових персонажів у світі. Справжній Маріо все своє життя уникав публічності і лише одного разу прокоментував свої стосунки з компанією Nintendo.

Маріо Сигейл народився в 1934 році в сім'ї італійських емігрантів — його батьки були фермерами. Через п'ять років після закінчення школи він купив свою першу вантажівку і разом з дружиною Донною зайнявся будівельним бізнесом. M. A. Segale Inc. у підсумку стала одним з найбільших регіональних будівельних підрядників Північно-Заходу США - наприкінці 90-х Сигейл продав компанію за 60 мільйонів доларів.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Бізнесмен також інвестував в нерухомість: Segale Properties була одним з головних гравців на ринку комерційної нерухомості в Сіетлі.

У Туквілі в 1981 році американське представництво японської компанії Nintendo орендувало у Сигейла складське приміщення, в якому розташувалася американська штаб-квартира Nintendo.

Водночас дизайнер Сігеру Міямото займався розробкою гри для аркадних автоматів Donkey Kong, головний герой якої - Jumpman ("стрибаюча людина") повинен був врятувати з лап горили Donkey Kong дівчину - у першій версії гри її звали Леді. Горила кидала в Jumpman бочки, пружини і інші предмети, щоб перешкодити йому забратися на верх ігрового екрана і врятувати Леді.

Пізніше Nintendo вирішила дати героям справжні імена. Jumpman став Маріо, а Леді назвали Полін, як дружину одного з співробітників компанії. За легендою, президент американського представництва Nintendo Мінору Аракава побачив фізичну подібність між героєм гри Donkey Kong і Маріо Сигейлом.

Нагадаємо, у понеділок, 22 жовтня, в Москві помер російський поет Володимир Дагуров.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", помер легендарний радянський режисер. Олександр Свєтлов був настільки відомим в Радянський час, що ви напевно знайомі з його діяльністю.

Також "Знай.uа" писав про те, що помер творець "Клану Сопрано". Легендарний американський режисер Денні Льойнер помер у Лос-Анджелесі на 58-му році життя.