Міністерство фінансів США розширило санкції проти Росії через анексію Криму і війну на Донбасі. Вони ввели додаткові обмеження по відношенню до трьох фізичних особ та дев'яти компаній.

Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на заяву Мінфіну США.

Під нові обмеження США потрапили:

  • екс-підполковник Служби безпеки України, нинішній працівник ФСБ Росії Сушко Андрій Володимирович;
  • бойовик, так званий "заступник міністра держбезпеки ЛНР", Басов Олександр Васильович;
  • екс-головнокомандувач ракетних військ і артилерії РФ Зарицький Володимир Миколайович.
  • Також під санкціями виявилися санаторії "Ай-Петрі", "Дюльбер", "Місхор" та "Мрія" та підприємства "Гарант-СВ" і АТ "Кримтеплоелектроцентраль".

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Раніше повідомлялося, що днями розгорівся скандал, пов'язаний з санкційних списком Дональда Трампа проти найближчого оточення Путіна.

Про це повідомляє Financial Times.

У повідомленні говориться, що організатори щорічного Всесвітнього економічного форуму в Давосі (Швейцарія) не запросили на захід трьох російських бізнесменів, які знаходяться під санкціями США.

За даними джерел, фактично відсторонені від участі у заході глава ВТБ Андрій Костін,власник групи "Ренова" Віктор Вексельберг і співвласник Rusal Олег Дерипаска.

"Троє відомих російських бізнесменів, які підпадають під санкції США, були проінформовані про те, що їх присутність є небажаною на січневому форумі в Давосі", - сказано в повідомленні.

Антиросійські санкції
Антиросійські санкції

У повідомленні уточнюється, що відповідне рішення прийнято під тиском з боку США. Це підірвало плани організаторів, які мали намір запропонувати Володимиру Путіну вперше за 9 років приїхати в Давос.

Нагадаємо, Олега Дерипаску, Віктора Вексельберга і Андрія Костіна оголосили персонами нон-грата на Всесвітньому економічному форумі.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Україна ввела у дії санкції проти російських компаній, які об'єктивно підозрюються у співпраці з бойовиками "ЛНР".

Також Знай.ua писав, у Вашингтоні заявили про намір ввести додаткові санкції щодо Росії.