Служба військової контррозвідки Австрії нещодавно розкрила з міжнародною допомогою офіцера у відставці, який, як стверджується, з 1990-х років шпигував на користь Росії. Про це заявив офіційний представник Міноборони країни Міхаель Бауер:

"Служба військової контррозвідки за допомогою міжнародного співробітництва розкрила випадок шпигунства. Відставний офіцер армії Австрії з 1990-х років шпигував на бундесхеера (армія Австрії - ред.) і передавав документи Росії. В його відношенні порушено справу", - зазначив він.

Як відомо, на даний час канцлер Австрії Себастьян Курц і міністр оборони Маріо Кунасек готуються зробити екстрену заяву. Крім того, міністр оборони вже заявив, що збирається "викликати до себе в відомство російського військового аташе в Австрії". Посольство Росії в Австрії ці повідомлення не коментує.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Газета Kronen Zeitung повідомила раніше про розслідування щодо 70-річного австрійського полковника у відставці, який з кінця 1990-х років передавав російській військовій розвідці інформацію про міграційний кризу, австрійської військової авіації і артилерійських системах.

За свої послуги полковник із Зальцбурга отримав близько 300 тисяч євро. Прокуратура Австрії порушила кримінальну справу стосовно полковника у відставці за статтею про роботу на іноземну військову розвідку. Підозрюваному по ній може загрожувати два роки в'язниці.

Не так давно нідерландські спецслужби за підтримки британських фахівців заявили про викриття спроби російських хакерів отримати доступ до даних ОЗХЗ, пов'язаних з розслідуванням інциденту з отруєнням екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки в Солсбері, а також в спробі викрасти інформацію про розслідування катастрофи рейса MH17 на Донбасі. Російські агенти були вислані з країни.

Дивіться: Себастьян Курц вперше назвав Росію агресором

Нагадаємо, Польща і Америка підписали контракт на постачання зрідженого природного газу. Як повідомляв "Знай.ua", у мережі з’явилося рідкісне архівне фото молодого російського президента Володимира Путіна. Також "Знай.ua" писав, керівників однієї з китайських компаній засудили до позбавлення волі за знущання над підлеглими.