Рада Європи може зіткнутися з тим, що Росія вийде з організації – Ruxit. Про це повідомив генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд.

Ruxit – аналогія з Brexit у Великобританії, де так називають вихід країни із Європейського союзу. Про це стало відомо у четвер, 8 листопада.

В кінці листопада президентство у Раді Європи перейде до Фінляндії. У зв'язку з цією подією генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд відвідав Гельсінкі і зустрівся там з главою зовнішньополітичного відомства країни Тімо Сойні.

Турбйорн Ягланд

Він на прес-конференції зазначив, що "на додаток до Brexit ми можемо зіткнутися з Ruxit, наслідки якого призведуть до погіршення ситуації з правами людини в Росії і Європі".

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

За словами генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда, вихід Росії з організації буде мати негативні наслідки для росіян і організації. Ягланд зазначив, що "Фінляндія завжди була сильним захисником прав людини, Рада Європи покладає великі надії на її головування".

Сойні зазначив, що його країна, як голова в Раді Європи буде шукати шляхи переговорів з РФ про те, щоб зберегти членство Росії в організації. Міністр закордонних справ Фінляндії вважає, що кожен учасник організації повинен виконувати встановлені правила в організації.

Він додав, що дуже серйозно ставиться до можливого виходу Росії. За його словами, тоді світ отримає "нову розподілювальну риску, нагадує про ту, що існувала до падіння Берлінської стіни". Генсек Ради Європи заявив, що визнання анексії Криму "немислиме", але організація може відокремити це питання від мандата Ради Європи щодо захисту прав людини, незалежно від ситуації".

Нагадаємо, розкрито план Трампа на Україну після виборів у США. Трамп уже привітав з перемогою демократів.

Як повідомляв Знай. ua, польський "начальник" Європи попросив Польщу покинути Євросоюз. Якщо вірити словами глави Євроради, то "ситуація дуже серйозна".

Знай. ua писав, що Туск попередив про реальну загрозу виходу Польщі з ЄС. Вихід Польщі з ЄС може стати результатом випадкової ланцюжка подій.