У Лондоні у Вестмінстерському абатстві 20 листопада 1947 року принцеса Элизабет вийшла заміж за свого далекого родича Філіпа Маунтбеттена. Він був принцом Греції та Данії і відмовився від титулів заради того, щоб весілля відбулося.

Королівський дім хотів показати, що жахи війни залишилися позаду і Британія з її тадициями сильні, тому весілля було пишне. Філіп закінчив свою військово-морську кар'єру в 1952 році, коли принцеса єлизавета стала королевою.

Чоловік королеви зосередився на своїх нових обов'язків, як чоловік британського монарха. За даними The Guardian, за 70 років шлюбу принц Філіп відвідав 22 219 офіційних заходів.

Прес-служба Букінгемського палацу лише в 2017 році оголосила, що принц іде на пенсію. Він скоротив свої виходи в світ до мінімуму. При цьому за роки активної діяльності Філіп отримав неофіційний титул "Самого неполіткоректного принца в світі".

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

наприклад, вітряні станції принц відкрито називав "марною, абсолютною ганьбою", а геніального Елтона Джона "господарем того жахливого автомобіля, який ми часто бачимо по дорозі в замок".

На виставці примітивного мистецтва стародавніх ефіопів принц пробурмотів: "Що-небудь подібне могла б притягти моя дочка зі шкільного уроку з малювання".

"Британки не вміють готувати", - зазначав він.

Своєрідно він відповів на питання про те, чи хотів би він відвідати Радянський Союз: "Я б дуже хотів поїхати в Росію, хоча ці виродки і повбивали половину моєї родини".

У розмові з 13-річним Ендрю Адамсом, який розповів принцу, що мріє полетіти у космос: "Ти занадто товстий, щоб стати астронавтом".

У розмові з австралійськими аборигенами: "Все ще кидаєте один в одного списами?"

Нагадаємо, принц Гаррі і Меган Маркл змушені покинути рідний будинок: що сталося. Принц Гаррі і Меган Маркл не дуже хочуть ставати з родичами ще й близькими сусідами.

Як повідомляв Знай. ua, щоб витримати розрив з принцом, Кейт Міддлтон почала пити. Благородна натура не витримала внутрішньої трагедії.

Знай. ua писав, що принц Вільям і Кейт Мідлтон заступилися за найменших. Такого від королівської сім'ї не очікували.