ФСБ Росії повідомляє про затримання і арешт у Москві члена банди Шаміля Басаєва, який брав участь у захопленні заручників при нападі на Будьоновськ влітку 1995 року.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"ФСБ Росії у взаємодії з МВС РФ 19 листопада на території Москви затримано Хазваха Черхигова, 1978 року народження, який брав участь у складі банди Шаміля Басаєва в захопленні заручників при нападі на місто Будьонновськ Ставропольського краю", - йдеться у повідомляенні представників ФСБ.

Джерело також зазначає, що слідство має свідчення, які підтверджуються злочинну діяльність Черхигова.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Як відомо, 14 червня 1995 року в результаті збройного нападу на місто загинуло близько трьох десятків осіб, у тому числі 18 співробітників міліції і 17 військовослужбовців. Поранення отримали 415 осіб, понад півтори тисячі осіб захопили в заручники.

Наразі Черхигова доставили до Головного слідчого управління Слідчого комітету по Північно-Кавказькому федерального округу. Він перебуває під вартою.

У ЦГЗ ФСБ нагадали, що за напад на місто у період з 1995 року по 2013 рік суд відправив за грати 31 людину. За даними слідства, 18 членів банди Басаєва померли або були знищені в ході спецоперацій.

Нагадаємо, Пєсков висловився щодо "втручання" у вибори президента Інтерполу, "фаворитом" якого вважають генерал-майора російської поліції.

Як повідомляв портал Знай.ua, соцмережі підірвало від жартів про "своєчасну" травму Януковича.

Також Знай.ua писав про те, що Гордон пояснив українцям найбільшу дурість Путіна, Кремль - приречений.

Дивіться: Теракт в Будьонновську, 1995 рік