США ввели санкції проти російських компаній за поставки нафти з Ірану до Сирії.

Про це повідомляє Управління по контролю над іноземними активами Міністерства фінансів США.

Наразі вже відомо, що до чергового санкційного списку потрапило 6 фізичних осіб та 3 юридичні. Американські спецслужби звинувачують них у сприянні постачанні нафти уряду Сирії.

Крім того у Мінфіні відзначили, що американським спецслужбам відомі всі схеми поставок іранської нафти через різні російські компанії до Сирії в обхід раніше введений американських санкцій.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

Також відомо, що під санкції вже потрапили Global Vision Group і "Промсырьеимпорта". У списку санкцій опинися і перший заступник гендиректора "Промсырьеимпорта

Більше того санкції США стосуватимуться MB BANK – АТ "Мир Бизнес-банк", зареєстрованого у Москві.

Разом з тим варто відзначити, що Рада Євросоюзу із закордонних справ обговорила ситуацію в Азовському морі і вирішив ініціювати прийняття конкретних контрзаходів щодо країни-агресора Росії. Про це на прес-конференції заявила глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні.

За її словами, на зустрічі міністри обговорили ситуацію в Україні та підтвердили підтримку нашій країні та невизнання фейкових "виборів" на Донбасі. Могеріні також наголосила, що дії в Росії в Азовському морі завдають шкоди українській економіці а також морським суднам європейських держав.

"Сьогодні знову була можливість підтвердити нашу єдність навколо позиції, яку ми вже висловили, про невизнання так званих "виборів", проведених 11 листопада на Донбасі і нашу заклопотаність щодо дій в Азовському морі, які завдають шкоди не тільки українській економіці, а й судам, які ходять під прапорами держав ЄС", - заявила Федеріка Могеріні.

Верховний представник ЄС завила, що Європейський союз має намір вжити заходів у зв'язку з діями Росії в Азовському морі найближчим часом.

"Це питання, над якими ми будемо продовжувати роботу, в тому числі шляхом застосування цільових заходів в найближчі тижні або дні", - зазначила вона.

Могеріні зазначила, що Євросоюз неодноразово вимагав від Росії припинити свою активність в Азовському морі.

"Ми також вивчаємо конкретні заходи для підтримки постраждалих районів в Україні", - сказала вона, уточнивши, що про ці заходи буде повідомлено пізніше.

Нагадаємо, у Польщі попередили про найжахливіше, прем'єр назвав дату.

Як повідомляв "Знай.ua", російські хакери знову атакували США.

Також "Знай.ua" писав, що санкції відкинули Росію в кам'яний вік, економіка пішла на дно, і це ще тільки початок.

Росію чекають нові "драконівські санкції" США