По Сирії сили коаліції завдали чергового удару. Коаліція спільно із силами США при атаці в провінції Дейр-ез-Зор теоретично використовували бомби з білим фосфором. Є загиблі і поранені серед мирного населення, як повідомляють місцеві ЗМІ.

Білий фосфор може використовуватися для знищення ворожого обладнання або обмеження видимості. Він застосовується проти транспортних засобів, місць збереження горючих речовин та боєприпасів і місць знаходження ворожих спостерігачів.

Крім того білий фосфор ефективно виділяє дим, швидко загоряється і негайно утворює димову завісу. Тому поширені боєприпаси з білим фосфором, особливо димові гранати для піхоти, в артилерії та для мінометів. Вони утворюють димові завіси, щоб приховати переміщення, позиції, інфрачервоні сліди або місце стрільби.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Снарядом можна вистрілити з таким часом затримки, щоб він вибухнув у повітрі. Найчастіше білий фосфор використовувався під час ІІ Світової війни для створення димових завіс, трасуючих снарядів, запальних снарядів, ручних гранат, кольорових вогнів та трасуючих куль.

БФ спричиняє болючі хімічні опіки. Опік зазвичай є некротичною ділянкою жовтуватого кольору та з характерним часниковим запахом. БФ є високо жиророзчинною речовиною і тому вважається, що він швидко проникає крізь дерму, коли його частинки потрапляють під шкіру.

Така зброя особливо підступна, оскільки БФ продовжує горіти, доки не вигорить весь. Якщо людина потрапила під БФ, він може горіти аж до кістки. Опіки зазвичай обмежені ділянками відкритої шкіри (верхні кінцівки, обличчя).

Дивіться: удар по Сирії

Нагадаємо, прогримів вибух в залі одружень в Кабулі, де зібралися богослови на святкування дня народження пророка Мухаммада. Як повідомляв "Знай.ua", США ввели санкції проти російських компаній за поставки нафти з Ірану до Сирії. Також "Знай.ua" писав, четверо дітей безслідно зникли серед білого дня.