Днями стало відомо про закупівлю Росією новітньої зброї, призначеної для розгону мітингів.

путін
путін

Про це пишуть ЗМІ із посиланням на відповідну інформацію Держконтракту.

У повідомленні йдеться, що в Росії закупили автомобілі, оснащені системою комплексної нелетальної дії, що включає лазерні випромінювачі.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Росгвардія отримала у розпорядження два таких автомобілі.

Наголошується, що така установка може використовуватися для розгонів мітингів з допомогою оглушення та засліплення порушників.

За даними видання, випромінювачі будуть встановлені на два мікроавтобуси "Газель".

Також відомо, що вартість контракту становить 65,2 мільйона рублів, він повинен бути виконаний до кінця листопада. Контракт виграла компанія "АСБ Плюс" (вона була єдиним учасником конкурсу).

Нагадаємо, на неділю, 11 листопада, в "ДНР" і "ЛНР" призначені фейкові вибори "глав республік і депутатів Народної Ради".

Про це відзначає Світлана Гудкова.

Вибори в "ДНР"
Вибори в "ДНР"

Відомо, що вже низка країн ЄС та США, а також різного роду міжнародні організації, як ОБСЄ та ООН уже встигли засудити проведення виборів на окупованій території Донбасу.

У Росії в свою чергу готуються визнати результати "волевиявлення" жителів Донбасу.

Наразі вже відомо, що на посаду так званий керівників "ЛДНР" зареєстревались 4 та 5 кандадатів у кожній з "республік", проте спроба Кремля показати всю "демократичність" майбутнього голосування провалилася.

Фейкові "вибори" у "Л/ДНР"
Фейкові "вибори" у "Л/ДНР"

"Росія може і повинна скасувати бутафорські "вибори" 11 листопада. Це фарс, оскільки Кремль вже помазав ватажків, які будуть служити йому в ролі власних ставлеників", — написало в Twitter посольство США в Україні.

Раніше Знай.uа писав про те, що на окупованих територіях Донецької області зафіксовано проблеми із мобільним зв'язком, знову пропав сигнал оператора Vodafone.

Про це повідомляють підконтрольні окупантам ЗМІ.

"Зв'язок мобільного оператора Vodafone виявилася повністю недоступною на території ДНР через пошкодження на лінії зв'язку", - йдеться в заяві так званого "міністерства зв'язку ДНР".

Також Знай.uа повідомляв, що українці активно обговорюють чутки про припинення роботи важливого промислового комплексу, який постачав хлібобулочні вироби у ряд населених пунктів Донбасу.