Американські військово-морські сили приступили до розробки малопотужних ядерних боєголовок, які будуть розміщені на балістичних ракетах атомних субмарин. Про це повідомляє служба Інституту ВМС США.

Нова боєголовка отримає найменування W76-2. Її потужність складе 6 кілотонн у тротиловому еквіваленті. Це втричі менше порівняно з потужністю атомних бомб, скинутих на японські міста. Новий снаряд створюється на базі термоядерної боєголовки W76 потужністю 100 кілотонн, яка стоїть на атомних підводних човнах класу "Огайо". Як і W76, її нова версія буде встановлена на ракети Trident-2.

Міноборони США розробляє аналогічні малопотужні ядерні заряди для крилатих ракет. Ними планується озброїти підводні човни та надводні судна.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Минулого місяця віце-адмірал ВМС США Джонні Вулф заявляв, що малопотужні ядерні боєголовки стануть ефективним засобом стримування тактичного ядерного потенціалу Росії. Одночасно Вулф розповів про роботу Пентагону над гіперзвуковим озброєнням для всіх типів платформ.

В даний час на озброєнні США не є тактичних ядерних ракет. У зв'язку з цим американські військові висловлювали побоювання, що у випадку, якщо Москва застосує в локальному конфлікті малопотужний ядерну зброю, американцям доведеться залишити цю атаку без відповіді або завдати по Росії масштабний удар стратегічними ядерними ракетами. В останньому випадку конфлікт автоматично вийде за межі локального і призведе до глобального обміну ядерними ударами з Росією. За офіційними даними, на озброєнні обох держав є в сукупності близько трьох тисяч ядерних боєголовок.

Раніше ми писали, що рада безпеки РФ збирається "оновити" політику в галузі ядерного стримування.

Як зазначають місцеві ЗМІ, мова йде про проект з рекомендаціями під редакцією "Основ політики РФ в галузі ядерного стримування", який включає умови застосування ядерної зброї, а також відповідні дії в разі застосування противником стратегічних видів і неядерного гіперзвукового.

Нагадаємо, Лукашенко вирішив долю Донбасу без України і Росії.

Нагадаємо, у Росії закупили лазерні гармати для розгону мітингів.

"Знай.uа" писав, Трамп прийняв найжорстокіша в історії закон про мігрантів.