В небі над анексованим Кримом помітили літак американських ВМС, який проводив розвідувальну операцію.

Протичовновий Boeing P-8A Poseidon з бортовим номером 168 848 є частиною 26-ї патрульної ескадрильї ВМС Сполучених Штатів. Як відомо, він базується на базі ВМФ США на острові Сігонела в Італії.

За повідомленнями, літак пролетів в 31-му кілометрі від берегової лінії Криму. Політ був здійснений 27 листопада, але дані оприлюднили тільки нещодавно, повідомляє Politeka.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Також, як свідчить інформація моніторингового порталу PlaneRadar, розвідувальний політ в цьому регіоні зробив і безпілотник. Йдеться про RQ-4A Global Hawk ВПС США, який також провів моніторинг лінії розмежування на Донбасі.

Інший літак ВМС США повинен був здійснити політ біля Криму ще в понеділок, 26 листопада. В7: 50 за київським часом літак радіоелектронної розвідки ВПС США Boeing RC-135V з позивним BASTE41 злетів з авіабази "Суда бей" на острові Кріт у Греції. Він взяв курс на акваторію Чорного моря.

О 8:30 літак знаходився повітряному просторі Болгарії і прямував до узбережжя анексованого Росією Криму.

Дивіться: Військові літаки США здійснили розвідувальні польоти над Кримом

Нагадаємо, Порошенко заявив, що рішення про введення воєнного стану прийнято через загрозу вторгнення армії РФ на неокуповану територію України. Як повідомляв "Знай.ua", українського полоненого командира допитала ФСБ. Також "Знай.ua", американський лідер Дональд Трамп має намір скасувати заплановану наприкінці тижня в Аргентині зустріч із президентом РФ Володимиром Путіним.