Ситуація з російською агресією загострюється не лише в Україні, з'явилася інформація про воєнний блеф Путіна у одній із європейських країн.

Путін
Путін

Так у п'ятницю, 30 листопада, стало відомо про те, що бельгійські військові літаки F-16, які беруть участь у місії НАТО з повітряного патрулювання країн Балтії, провели перехоплення російських винищувачів Су-27 над Балтійським морем.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на Twitter Міністерство оборони королівства.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Бельгійцям довелося підняти в повітря свої машини, оскільки росіяни не надали план польоту. Про район перехоплення чи кількість машин з обох сторін поки що не повідомляється.

У мирний час під "перехопленням" мається на увазі зближення і візуальний огляд військовими літаками помічених на радарі повітряних цілей.

У повідомленні додають, що за останні десять днів це вже третій подібний інцидент з російськими та бельгійськими літаками у Балтійському регіоні. 22 листопада російські Су-24 здійснили кілька обльотів на малій висоті бельгійських фрегатів "Годеція" і "Луїза-Марія", які брали участь у навчаннях морського угруповання НАТО.

21 листопада, понедалік від "Годеції" на поверхню вийшов російський підводний човен. Він не робив жодних агресивних дій, однак російські моряки фотографували бельгійські кораблі.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко звернувся до країн НАТО з проханням направити військові кораблі у Азовське море.

"Німеччина - один з найближчих союзників, і ми сподіваємося, що держави НАТО готові направити кораблі в Азовське море, щоб підтримати Україну і забезпечити безпеку", - заявив гарант.

Меркель та Порошенко
Меркель та Порошенко

Крім того Порошенко додав, що глава РФ Володимир Путін бачить себе "російським імператором", а Україну - російською колонією, і після агресивного загарбання Криму і Донбасу тепер хоче захопити Азовське море.

"Єдина мова, яку Путін розуміє, - це згуртованість західного світу", - резюмував Порошенко.

Раніше Знай.uа писав про те, що від російської агресії не застрахована жодна країна, інцидент у Азовському морі може повторитися і в територіальних водах інших держав.

Такий висновок анонсувала аналітична група DiXi Group, пишуть ЗМІ.

Також Знай.uа повідомляв, що лідери світових держав по-різному відреагували на агресію у Азовському морі.