Президент Білорусі Олександр Лукашенко неодноразово попереджував про ймовірність таких ситуацій, яка нещодавно виникла у Керченській протоці. У цьому впевнений міністр закордонних справ Владімір Макей:

"Щодо того, що ми поступово сповзаємо до прірви великого конфлікту. Як ми сприймаємо це? Ми перебуваємо зовсім поруч. І ми і опосередковано, і безпосередньо відчуваємо на собі наслідки цієї конфронтації", - пояснив він.

"Ми, звичайно, хотіли б, щоб не було зроблено ніяких кроків, які привели б до подальшого зростання напруженості в нашому регіоні. Тому що це здатне вплинути не тільки на регіональну, а й на міжнародну безпеку в цілому. Ми переконані, що сторони конфлікту розуміють свою відповідальність за ситуацію в регіоні, за регіональну безпеку", - додав керівник білоруського зовнішньополітичного відомства.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

За словами міністра, Білорусь хотіла б "чути більш емоційні заяви" міжнародної спільноти, тому що подальша ескалація конфлікту цілком можлива:

"Ми завжди говорили про те, і це неодноразово підкреслював глава білоруської держави, що Білорусь готова внести свій вклад, якщо це буде прийнятно відповідним політичними гравцями, у врегулювання ситуації і розрядку тієї напруженості, яка сьогодні, на жаль, присутня в нашому регіоні", - сказав Макей.

"Ми відстежували заяви, які були зроблені і однієї, і іншої стороною. Але прямих контактів не було. Звичайно, нам важливо було б отримати і від однієї, і від іншої сторони об'єктивну інформацію для того, щоб мати свій реальний аналіз ситуації, пов'язаної з цим інцидентом", - додав міністр.

Як відомо, 27 листопада МЗС України зібрало іноземних послів з приводу нападу Росії на Азові. Їм "по хвилинах" довели, що росіяни атакували українські військові кораблі без жодних на те підстав, оскільки українські моряки свідомо робили все, щоби їх не звинуватили у провокації.

Дивіться: Перемовини екіпажів російського літаку СУ-30 та гелікоптеру КА-52 з відповідними пунктами управління

Нагадаємо, зірка українського балету отримав російський паспорт. Як повідомляв "Знай.ua", представники НАТО заявили, що Альянс не збирається відправляти додаткові кораблі в Чорне море для підтримкиУкраїни. Також "Знай.ua", СБУ проводить обшуки за місцем проживання предстоятеля Києво-Печерської лаври, скандального митрополита Павла у рамках справи про розпалювання міжконфесійної ворожнечі.