Президент РФ Володимир Путін заявив про відновлення розробок ракет, заборонених Договором про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності. Господар Кремля обіцяє, що такий крок нібито наслідок схожої політики озброєння США.

Крім того, Путін звинуватив Захід у "порушенні договору", аби отримати привід вийти з нього:

"Здається, наші американські партнери вважають, что ситуація настілько змінилася, что у США також має бути така зброя. Яка наш відповідь? Це просто: в цьому випадку ми теж це зробимо", - додав Путін.

Як відомо, 4 грудня США дали РФ 60 днів на повернення до Виконання договору. Після закінчення цього терміну Вашингтон призупинить свої зобов'язання за Договором про ліквідацію ракет середньої и меншої дальності.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ще весною поточного року Путін заявляв, про розробку нового виду стратегічної ядерної зброї – підводних човників та безпілотників.

"Добре відомо, що у світі активно проектуються і створюються безпілотні системи озброєння. Можу сказати, що в Росії розроблені безпілотні підводні апарати, здатні рухатися на великій глибині. Я б сказав, на дуже великій глибині і на міжконтинентальну дальність зі швидкість, яка перевищує швидкість підводних човнів, найсучасніших торпед і всіх видів навіть найбільш швидкісних надводних кораблів. Це просто фантастика", – хизувався під час форуму Путін.

Він додав, що ці підводні безпілотники володіють низькою шумністю, високою маневреністю і практично невразливі для противника. Путін наголосив, що "засобів, які можуть їм протистояти, на сьогодні у світі просто не існує".

Але крапку у мріях господаря Кремля поставили випробування. Хоча новинки тестували у секретному режимі, але американській розвідці вдалося дізнатися про повний провал навчань.

Дивіться: Путін пояснив, чому відмовився говорити з Порошенком

Нагадаємо, Північноатлантичний альянс закликає Російську Федерацію негайно звільнити захоплених у полон українських моряків і кораблі ВМС України. Як повідомляв "Знай.ua", над узбережжям Японії зіткнулися два американських військових літаки. Також "Знай.ua" писав, командувач військово-морськими силами Ігор Воронченко заявив, що готовий обміняти себе на 24 українських моряків, яких країна-агресор Росія незаконно захопила в полон у Чорному морі після Керченського інциденту, коли російське судно протаранило наш катер.