На світові ціни міг вплинути розпродаж цінних паперів в Австрії та США, збільшення комерційних запасів нафти у США і падіння світових фондових ринків

Світові ціни на чорне золото почали знижуватися напередодні нової зустрічі видобувних країн. На ранкових торгах за барель нафти правили до 61,05 доларів.

Розпродаж почався вчора після незрозумілих новин щодо переговорів Китаю і США по торговельного співробітництва. 5 грудня у Відні почалися зустрічі учасників нафтового ринку.

Вирішити глобальні економічні проблеми буде можливо тоді, коли зможуть Сполучені Штати і Китай вирішити свої торгові спори. Вашингтон і Пекін оголосили 90-денне перемир'я в минулі вихідні, впродовж якого жодна зі сторін не збільшуватиме загороджувальні імпортні тарифи.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Стало відомо, що на вчораншіх зустрічах у Австрії були прийняті деякі рішення. При цьому остаточного рішення щодо скорочення видобутку нафти в наступному році поки ще немає.

Аналітик Альпарі Владислав Антонов зазначив, що деякі ЗМІ повідомили, що країни ОПЕК знизять рівень видобутку чорного золота на 1 мільйон барелів на добу.

Так, лютневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures до 12:03 за київським часом подешевшали до 59,59 долара за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на січень в електронній сесії на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) знизилася до цього часу до 51,33 долара за барель.

Нагадаємо, члени ОПЕК намагаються скоротити видобуток нафти на 250-300 тисяч барелів на добу для стабілізації цін, адже останнім часом ринок надто переповнений. Адже сокорочення прибере з ринку близько 1,3 млн барелів на добу.

Нагадаємо, Росія відкрито виступила проти ОПЕК.

Як повідомляв "Знай.ua", ціни на нафту еталонних марок впали до мінімуму.

Також "Знай.ua" писав, що Трамп шокував страждаючих від пожеж каліфорнійців жорсткою заявою.