Президент Білорусі Олександр Лукашенко приніс вибачення президентові РФ Володимиру Путіну – причиною стала суперечка про ціну на транспортування газу. Лукашенко повідомив про це, коли відповідав на запитання від журналістів, після закінчення саміту ЄАЕС в Санкт-Петербурзі.

"В нехорошої формі (виступив.), так що потім довелося вибачатися перед господарем сьогоднішньої зустрічі. Дуже бурхливе було пояснення, але вам краще не чути цього",— говорить президент.

Лукашенко
Лукашенко

Також президент РБ додав, що вже через тиждень хоче зустрінеться з президентом РФ Володимиром Путіним, щоб обговорити деякі питання. «На наступному тижні ми зустрічаємося з президентом Росії і розставимо всі крапки над i, щоб нам в черговий раз не увійти з невирішеними проблемами в новий рік»,— додає Лукашенко.

Президент Білорусі розповів на засіданні про те, що вартість на транспортування російського газу дуже висока. Як випливає з його слів, тариф на транспортування газу з ЯНАО в Білорусі складає 3 долари за 1 тис. куб. м. на 100 км. Лукашенко додає, що внутрішньоросійський тариф менший цілих три рази.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Володимир Путін
Володимир Путін

Володимир Путін відповів Лукашенко, запропонувавши поспілкуватися поза преси «відверто і по-чесному». Як зазначив Путін, у цьому році ціна на газ для Білорусі коштує 129 доларів за 1 тис. куб. м, а в 2019 році буде 127 доларів. Президент Росії також заявив, що ціна для Німеччини становить 250 Німеччині, наприклад, ціна становить 250 доларів.

Нагадаємо, Замість Кучми Україну в Мінську представить не менш одіозний персонаж

Новим представником України Тристоронньої контактної групи став Євген Марчук, екс-голова СБУ. Він зайняв місце колишнього президента і члена групи в Мінську Леоніда Кучми.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Україні такого не вистачає? У Білорусі стратили душогубів, расправлявшихся з людьми похилого віку

Також "Знай.uа" писав про те, що Лукашенко попереджав: атака в Керченській протоці змусила Білорусь втрутитися