Міністерство закордонних справ Франції проводить розслідування щодо можливого іноземного втручання в акції протесту "жовтих жилетів".

Про це пише Сегодня з посиланням на заяву глави МЗС країни Жана-Іва Ле Дріана в ефірі одного з місцевих телеканалів.

"Генеральний секретаріат національної оборони проводить розслідування, і треба дочекатися його результатів. Я не можу судити, поки факти не будуть встановлені", - розповів міністр.

Правоохоронці Парижа розслідують можливе втручання іноземців в масові заворушення спільно з фахівцями дипломатичних служб. Як повідомлялося раніше, безліч акаунтів в соціальних мережах, нібито пов'язаних з Росією, підозрюються в навмисному поширенні повідомлень про заворушення у Франції під час маніфестацій "жовтих жилетів".

Нині відомо, що з початку акції протесту в Парижі група з майже двох сотень акаунтів стала щодня поширювати близько півторити тисячі твітів і ретвітів. Ці повідомлення "поширювали дезінформацію, використовуючи фотографії протестуючих, які постраждали під час інші події, щоб активізувати опис жорстокого поводження з боку французької поліції".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Відзначається, що протестувальники були незадоволені планами чиновників з підвищення податків на паливо, що призвело б і до збільшення ціни. Проте не витримавши натиску, влада ввела мораторій на підвищення цін. Але це не допомогло приборкати запал протестувальників. Тепер люди незадоволені соціальною політикою і все частіше можна почути гасла "Макрона у відставку".

Нагадаємо, невдоволення президентом Франції росте, люди тисячами виходять на акції протесту, є жертви.

Як повідомляв "Знай.ua", камера зафільмувала жорстоке побиття копами протестувальників, це пекло 18+.

Також "Знай.ua" писав, що паніка і жах поглинули найромантичніше місто світу.