Американському президенту Дональду Трампу може загрожувати імпічмент. Цілком реальною підставою для цього представник Демократичної партії з Нью-Йорку Джеррольд Недлер називає скандал із колишньою моделлю Playboy.

Загроза імпічменту

Імпічмент Трампу
Імпічмент Трампу

Якщо буде доведено, що лідер США справді заплатив юристу за "мовчанку" красуні, це розцінять як порушення правил фінансування передвиборчої кампанії.

Імпічмент Трампу
Імпічмент Трампу

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Це може стати порушенням, яке передбачає імпічмент. Чи таке правопорушення є достатньо важливим, щоб цей імпічмент виправдати – інше питання. Але звісно, ці порушення передбачають імпічмент, тому що, хоча вони й були скоєні до того, як цей президент став президентом, вони мали на меті нечесне обрання на цю посаду", – заявив Недлер, який очолить Юридичний комітет після того, як демократи отримають більшість у Палаті представників Конгресу в січні 2019 року.

Імпічмент Трампу
Імпічмент Трампу

Згідно чинних американських законів, всі внески на користь передвиборчої кампанії мають бути відкритими. Такі платежі також не мають перевищувати 2700 доларів.

Імпічмент Трампу
Імпічмент Трампу

Ще влітку поточного року адвокат колишнього юриста Трампа Майкла Коена оприлюднив запис, на якому Трамп обговорює з Коеном потенційний платіж колишній моделі Playboy Карен Макдугал, що нібито мала зв’язок з президентом США. Запис був нібито зроблений за два місяці до президентських виборів 2016 року.

Імпічмент Трампу
Імпічмент Трампу

Американські слідчі досі розглядають ще одну досить суперечливу справу, яка безпосередньо стосується Трампа і може залишити слід на його репутації: втручання РФ у вибори президента США 2016 року. Натякають на хакерські атаки, під час яких у мережі активно публікувалися неправдиві новини, котрі могли вплинути на громадську думку та результат голосування.

Імпічмент Трампу
Імпічмент Трампу

Імпічмент Трампу
Імпічмент Трампу

Сам Трамп неодноразово заперечував факт змови з російськими офіційними особами, називаючи звинувачення "полюванням на відьом". У Кремлі відкидають будь-які звинувачення у втручанні в вибори інших держав.

Дивіться: Трамп не вірить в імпічмент

Нагадаємо, США вирішили долю Дерипаски. Як повідомляв "Знай.ua", ветеран ЦРУ розповів, чого насправді хоче Путін. Також "Знай.ua" писав, американський президент Дональд Трамп вирішив дати пораду владі Франції стосовно протестів "жовтих жилетів".