В Україні розробляється середньострокова Концепція розвитку Військово-повітряних сил, згідно з якою планується купівля американських винищувачів. Наголошується, що її автори пропонують оновити український бойовий авіапарк шляхом купівлі військових літаків виробництва США. Експерт уточнив, що мова йде про купівлю не тільки нової, але також бувшої у використанні техніки.

Офіцер запасу ЗСУ Юрій Збанацький вважає, що нинішній парк бойових літаків ВПС України необхідно замінити у найближчі роки. Авіаційна техніка, за його словами, розрахована на 30-35 років використання.

Співпраця з США планується і в галузі додаткової летальної зброї. Обороноздатність України значно підвищилася після надходження американських снайперських систем і протитанкових ракет, що підвищує інтерес до США, як до військового партнера. Влада заявляла, що ведуться переговори про можливість поставок інших видів озброєння, але яких саме, у повідомленнях не вказувалося.

Сучасне озброєння має також і психологічний вплив. Міністр закордонних справ України зазначав, що з прибуттям протитанкових комплексів Javelin російські танки відкотилися набагато далі, оскільки побоюються бути знищеними у відповідь на провокації.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Розраховувати на підтримку українська влада може з тієї причини, що американський уряд не визнає анексії Криму. Держсекретар США не раз заявляв, що Сполучені Штати – кращий друг України в боротьбі за збереження суверенітету.

Зміцнити свої позиції українським військовим також допоможуть новітні крилаті ракети, які найближчим часом надійдуть на озброєння. Їх випробування успішно завершилися в 2017 році, після чого українці могли вперше побачити їх на військовому параді на День Незалежності.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що президент США відправив літаки до берегів Криму.

Як повідомляв портал "Знай.uа": незабаром українські військові отримають потужне озброєння.

Також Знай.uа" писав, які з армій світу в даний час можна назвати найсильнішими.

https://www.youtube.com/watch?v=3w_zmRnHds8