Державна залізнична компанія Литви "Литовські залізниці" запропонувала АТ "Укрзалізниця" співпрацю з низки напрямків, в тому числі щодо розвитку міжнародного вантажного сполучення.

Цю інформацію повідомив на своєму сайті Український союз промисловців і підприємців (УСПП).

Литовські залізниці

У повідомленні говориться, що компаніє планує продовжувати співпрацю з "Укрзалізницею".

В УПСС, посилаючись на представника "Литовських залізниць" Паулюса Грубінскаса, за підсумками IV українсько-литовського економічного форуму, який відбувся 7 грудня у Києві, зазначили:

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Литовці пропонують "Укрзалізниці" співпрацювати з багатьох напрямків. Зокрема, йдеться про спільну участь в європейських та міжнародних тендерах, виробництво та реновацію рухомого складу, ефективне використання парку залізниць для України".

Як повідомляє литовська сторона, за 2018 рік вантажоперевезення між Україною та Литвою зросли на 10%. Крім того, контейнерний поїзд "Вікінг" збільшив перевезення на 40%.

"Є велика мета - Україна і Литва мають намір поєднати Чорне і Балтійське море, і поїзд "Вікінг" може зробити свій внесок. До речі, свою зацікавленість в цьому висловлюють і скандинавські країни". П. Грубінскас

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" заявила, що планує перенести центральні залізничні каси. Незабаром усі каси будуть розташовані лише в Південному вокзалі.

Нині центральні залізничні каси знаходяться в Києві на бульварі Тараса Шевченка, 38/40. Однак "Укрзалізниця" планує перенести їх у приміщення Південного вокзалу. Компанія повідомила, що виникла необхідність локалізувати усі послуги для пасажирі в одному місці.

Також "Укрзалізниця" зазначила, що кількість кас не зменшиться. Нині квиткові каси компаніїі працюють в посиленому режимі до опівночі. У такому режимі зараз працює 31 квиткова каса. Причиною цього стало більшення попиту на залізничні перевезення.

Як повідомляв "Знай.uа", непрацюючий експрес зате з VIP-кімнатою: пасажирів багатостраждального поїзда шокували нововведенням.

"Знай.uа" писав, сюрприз від "Укрзалізниці": залізничні каси вирішили закрити назавжди.