У Старбурге розшукують стрілка, який відкрив вогонь по перехожих на різдвяному ярмарку.

Вчора, 11 грудня в центрі Страсбурга сталася стрілянина: троє людей загинули, 11 поранені, з них вісім були госпіталізовані в критичному стані.

Трагедія сталася приблизно о 20:00 за місцевим часом в самому центрі міста, на перетині вулиць Гранд-Аркад і Доминикен. Невідомий відкрив стрілянину по перехожих з автоматичної зброї, бив чергами. Подія кваліфікують як теракт.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Стрілку у натовп вдалося втекти з місця злочину. Відомо, що його поранили в перестрілці. Зловмисник вкрав таксі та зник. По дорозі він зізнався таксисту, що застрелив 10 осіб.

Вже через пару годин правоохратителям вдалося встановити особу стрілка. Ним виявився 29-річний уродженець Страсбурга Шаріф Шеркатт. Він вже є в картотеці поліції. Раніше він притягувався за напади на людей, а напередодні його мали затримати за підозрою у вбивстві, але не застали вдома. В ході обшуку у стрільця був знайдений цілий арсенал зброї та боєприпасів. Тепер Шеркатта шукають по всій країні.

Як заявив прокурор Парижа Ремі Ейтз, "страсбурзький стрілець" мав 27 судимостей за злочини у Франції, Німеччині і Швейцарії.

"Він мав проблеми з правосуддям протягом багатьох років. Був засуджений 27 разів. Неодноразово сидів у в'язниці за злочини у Франції, Німеччині і Швейцарії",– зазначив прокурор.

На даний момент відомо про сімох затриманих. Двоє з них братися підозрюваного.

Міністр внутрішніх справ Крістоф Кастанер заявив, що країна перейшла на високий рівень тривоги, розширили повноваження поліції.

Також посилили прикордонний контроль і безпеку на всіх різдвяних ярмарках.

За словами поліції, стрілець народився в Страсбурзі і вже був знайомий службі безпеки. Чоловіка розглядали як такого, що несе терористичну загрозу. Тим не менш, всі його попередні правопорушення не були пов'язані з тероризмом. У в'язниці його вважали радикально налаштованим.

Нагадаємо, "Рождественский" теракт у Франції: у справі спливли братися стрілка, копи повідомили про страшний

Як раніше повідомляв "Знай.иа" Путінські бойовики передали Україні небезпечних рецидивитов: вони навіть не хочуть сидіти в російському світі

ТакожЗнай.иа" писав, що Українські військові відправили в пекло вбивцю Василя Слипака