У Парижі тривають масові акції протестів. Заворушення набули нових більш жорстоких відтінків. Відомо, що у французькій столиці правоохоронці застосували проти протестувальників сльозогінний газ.

Про це стало відомо завдяки повідомленню французького видання Le Monde.

Протести "жовтих жилетів" у Парижі
Протести "жовтих жилетів" у Парижі

"Поліція застосувала сльозогінний газ. Затримано 59 людей", - повідомляють журналісти.

Станом на 15 грудня відомо, що в результаті масових акцій протесту так званих "жовтих жилетів" у Франції вже загинули шість людей. Раніше про готовність вийти в суботу на маніфестації заявили 60 тисяч активістів руху.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Протести "жовтих жилетів" у Парижі
Протести "жовтих жилетів" у Парижі

У зв'язку з цим, поліція Парижа посилила охорону громадського порядку, залучено 8 тисяч правоохоронців. По всій Франції мобілізовано 89 тисяч поліцейських для охорони порядку через можливість нових протестів.

Варто нагадати, що у Франції в суботу, 15 грудня, протестувальники "жовті жилети" анонсували нову хвилю масових акцій. Цю інформацію повідомляє RFI. Через тиждень після оголошення поступок з боку президента Франції Еммануеля Макрона, "жовті жилети" вирішили оголосити вже п'яту хвилю протестів.

Один з ініціаторів руху "жовтих жилетів" Ерік Друе зазначив:

"Це саме той момент, коли ми не повинні здаватися... Ми повинні продовжувати. Оголошень Макрона недостатньо".

Після чотирьох субот, три з яких відзначилися вражаючим насильством, частина протестувальників відокремилася від більш радикальної групи і заявила, що "настав час діалогу".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в п'ятницю, 14 грудня, "жовті жилети" почали свій протест в Ізраїлі. Сотні небайдужих вийшли на вулиці таких міст, як Тель-Авів і Єрусалим, щоб висловити обурення підвищенням. Протестанти незадоволені запланованим зростанням тарифів на електроенергію, воду, а також ціни на продовольство.

Нагадаємо, стрілянина в Страсбурзі: нові подробиці про страшний теракт.

Як повідомляв Знай.uа Трамп прокоментував імпічмент: народ повстане.

Знай.uа писав, протести "жовтих жилетів": план Макрона обійдеться країні у величезну суму.