До недавнього часу за оптимальний стандарт режиму праці був прийнятий п'ятидений робочий тиждень. Однак психологи всього світу забили тривогу: хвалена "п'ятиденка" все одно загрожує випадками професійного та емоційного вигорання, зниження ефективності персоналу і т. д. А в Японії, жителі якої працюють по багато годин і без вихідних, практично не відпочиваючи, і зовсім затвердили термін "Кароші" – смерть від надлишку праці.

"Так не годиться", - вирішили роботодавці цивілізованих країн і почали тестувати чотириденний робочий тиждень, пише агентство Reuters

"Це набагато корисніше, і ми справляємося краще, якщо не працюємо в шаленому темпі", - говорить Ян Шульц-Хофен, засновник берлінської компанії з розробки програмного забезпечення для управління проектами Planio, яка на початку року надала 10 своїм співробітникам чотириденний робочий тиждень.

Новозеландська страхова компанія Perpetual Guardian також повідомила про фантастичні результати: стрес серед її співробітників суттєво знизився, а люди працюють значно продуктивніше і охочіше, якщо знають, що працювати вони будуть тільки 32 години на тиждень.

Та навіть у згаданій вище Японії, де трудоголізм – це прямо національне психічне відхилення (закреслено) традиція, уряд заохочує компанії, які зробили понеділок вихідним.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Федерація британських профспілок (TUC) наполягає на тому, щоб вся країна перейшла на чотириденний тиждень до кінця століття. Цю ініціативу підтримує і опозиційна лейбористська партія.

У TUC стверджують, що скорочена робоча тиждень дасть можливість працівникам ділитися з оточуючими створюваними технологіями, такими як машинне навчання і робототехніка.

"Це зменшить стрес від "жонглювання "роботою і сімейним життям і може поліпшити гендерна рівність. Компанії, які вже спробували це, кажуть, що це краще для продуктивності і добробуту персоналу", - сказала глава економічного напряму TUC Кейт Белл.

Недавнє опитування 3 тисяч співробітників у восьми країнах, включаючи США, Великобританію і Німеччину, показав, що майже половина респондентів вважають, що можуть легко виконати свої завдання по 5:00 в день, якщо будуть працювати без перерв.

Нагадаємо, "Знай.uа" писав, що депутати хочуть зробити 15 грудня національним святом – плюс вихідний.

Нагадаємо, як харчуватися кожен день в Різдвяний піст 2018.

Раніше Знай.uа повідомляв 11 ефективних способів схуднути до Нового року.

Знай.uа писав, що Резиденція Святого Миколая активно працює. Цілий мішок дива для дітей і дорослих відкрили в Україні, швидше за подарунками.