У Франції почалася нова хвиля протестів "жовтих жилетів". Тепер в Марселі, Тулузі та Бордо. Демонстранти вимагають відставки президента Емануеля Макрона і нових виборів.

Цю інформацію повідомляє НТН.

Одну з найбільших акцій організували в центрі Парижа на Монмартрі, тому поліція посилено охороняє і Версаль.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, що не менше 30 осіб затримано в суботу в Парижі в ході триваючих протестів "жовтих жилетів".

"За даними префектури поліції, в цю суботу в Парижі вийшли понад 800 представників руху "жовтих жилетів", - повідомляється в матеріалі.

Спочатку протестуючі зібралися в декількох місцях в Парижі, тримаючи основну мету в секреті і оприлюднивши її лише близько 9 годин ранку. За інформацією від кількох протестувальників "жовтих жилетів", для поліції та журналістів були надані неправдиві дані про збори біля Версальського палацу.

"О 14 годині 30 осіб були затримані і 3 поміщені під варту поліцією", - повідомляє видання, посилаючись на інформацію префектури поліції.

Також портал раніше писав, що у Франції в результаті блокади дороги "жевтими жилетами" загинув водій. Зараз вже відомо, що 36-річний водій загинув після того, як врізався у вантажівку, яка екстрено зупинялася через блокаду дороги жовтими жилетами.

Наголошується, що трагедія сталася пізно ввечері в п'ятницю, 21 грудня. Після того, що сталося "жовті жилети" припинили блокаду дороги. Відомо, що загиблий водій став вже 10 жертвою під час протестів "жовтих желетів".

"Загиблий водій став десятою жертвою, пов'язаною з діями руху", - інформує ЗМІ.

Нагадаємо у столиці сепаратисти почали будувати барикади і атакують поліцію.

Як повідомляв "Знай.uа", кількість загиблих у Франції різко зросла, ситуація виходить з-під контролю.

Також "Знай.uа" писав, що багатотисячний натовп повстав проти президента, столицю скували масові заворушення.