Німецьке видання Der Spiegel подасть позов до суду на звільненого репортера Клааса Релотиуса, стверджуючи, що він привласнив гроші, які були призначені сирійським сиротам від читачів.

Про це передає BBC.

33-річного репортера звільнили після того, як його застукали за придумуванням персонажів, цитат та історій для репортажів. За них він отримав не одну нагороду.

Наголошується, що репортер поки не прокоментував звинувачення у розкраданнях.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

В останньому дослідженні Der Spiegel повідомляє, що отримали повідомлення від читачів, в якому йдеться про те, що Релотиус користувався обмеженим обліковим записом електронної пошти, щоб просити пожертви для допомоги сирійським сиротам в Туреччині. Гроші повинні були бути відправлені на його особистий банківський рахунок.

У виданні стверджують, що поки не ясно, скільки було зібрано пожертвувань. У даний момент видання шукає докази, щоб передати їх прокурору.

Заклик журналіста до пожертвувань був пов'язаний зі статтею, яку він написав про двох сирійських вуличних дітей, брата і сестри, у Туреччині - частини статті були вигадані.

Його шахрайство розкрилося після того, як видання провело розслідування. Все стало на свої місця, коли журналіст співпрацював на американо-мексиканському кордоні зі своїм колегою Хуаном Морено. Він визнав провину і звільнився.

Разом з тим журналіст сказав, що нагороди ніколи не були його метою. Він писав лише те, що подобалося читачам, боячись невиправданих надій. Тому він вигадував цитати і неіснуючих персонажів, щоб маніпулювати статтями.

Нагадаємо, Український журналіст потроллил патріарха Кирила: не якісно працює

Відомий український журналіст Роман Цимбалюк висміяв присутність Патріарха Кирила на засіданні колегії Міністерства оборони Росії. У своєму YouTube-блозі журналіст зазначив, що присутність російського священнослужителя №1 на таких заходах в Росії є ще одним серйозним аргументом для створення в Україні автокефальної православної церкви.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Відомий журналіст загинув від страшного вибуху в столиці: десятки людей розірвало на шматки, деталі інциденту

Також Знай.uа" писав про те, що Вбивство Гандзюк: головну фігурантку справи затримали, фоп