На довго Японії не вистачило, комусь у цій країні дуже потрібні мертві кити. Так, японські чиновники заявили, що їх держава змушена вийти з Міжнародної китобійної комісії (МКК) і продовжити китобійний промисел в 2019 році.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на офіційному сайті Міжнародної китобійної комісії.

Варто зазначити, що дане рішення було досить очікуваним і воно пішло після того, як на початку цього року Японія не змогла переконати МКК дозволити їй відновити комерційний китобійний промисел.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

"Ми вирішили вийти з Міжнародної китобійної комісії, щоб відновити комерційний китобійний промисел в липні наступного року", - розповів журналістам високопоставлений представник уряду Йошіхіде Суга.

"Комерційний китобійний промисел ... буде обмежено територіальними водами Японії та винятковими економічними зонами. Ми не полюватимемо у водах Антарктики або в південній півкулі", - додав Суга.

Токіо регулярно критикували за те, що вони ловили сотні китів на рік нібито для "наукових досліджень", незважаючи на те, що вони підписали мораторій на полювання на тварин.

Варто нагадати, що на Землі є як мінімум два мільярди людей, які не мають доступу до запасів питної води, і вона стає ще більшим дефіцитом, ніж раніше. Передбачають, що до 2050 року ця кількість може зрости до 50%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчені з Німеччини та Фінляндії масово б'ють тривогу через вірогідність масштабної екологічної катастрофи в Балтійському морі. Вони зазначають, що там утворилися дуже великі зони, де повністю відсутній кисень, який так необхідний всім живим істотам.

Нагадаємо, люди безсилі: вчені з'ясували, що знищить Землю.

Як повідомляв Знай.uа Трамп прогнав Тіллерсона: ключова помилка держсекретаря.

Знай.uа писав, Смерть Хокінга: що радив великий вчений українцям.