Напередодні свого візиту до Москви, який відбувся у вівторок, 25 грудня, президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що більше не вважає Росію братською країною. Заяву з наради з актуальних питань співпраці Білорусі з Росією процитував Belsat, телевізійний канал з центральним офісом у Варшаві, який здійснює мовлення білоруською мовою по всій території Білорусі.

Під час засідання Кабінету міністрів Лукашенко заявив, що більше не вважає Росію братською країною, оскільки, як йому повідомили, це поняття російським урядом не сприймається.

Коментар президента Білорусі пролунав після того, як Росія відмовилася надати фінансову компенсацію на білоруську експортне мито. Лукашенко хоче домогтися від російської сторони компенсації за податковий маневр, який призведе до подорожчання нафти на білоруських НПЗ. З цієї причини, як підрахував Мінськ, в 2019 році його чекають втрати в розмірі 383 мільйонів доларів. Однак міністр фінансів Росії Антон Силуанов заявив, що жодних обіцянок з боку Кремля не було.

У вівторок, менше ніж за годину перед початком переговорів Лукашенка з Путіним, які стали вже двадцятими в цьому році, Силуанов відповів на коментар білоруського лідера, зазначивши, що останнім часом сталася втрата довіри.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як Силуанов заявив під час неформального спілкування з пресою у Кремлі, Росія не довіряє роботі білоруської митниці.

Відносини Мінська і Москви значно ускладнилися після взаємних звинувачень, пов'язаних з новими митами на газ і нафту. Білорусь вважає ці виплати штучно завищеними, в той час як Росія неодноразово висловлювала занепокоєння ситуацією на білоруській митниці.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Росія може безперешкодно захопити сусідню країну в будь-який момент і ніхто не буде проти.

Як повідомляв портал "Знай.uа": експерт спрогнозував поведінку Путіна в наступному році по відношенню до України і зробив невтішний висновок.

ТакожЗнай.uа" писав, що український депутат на пальцях пояснив наслідки імпорту російських добрив в Україні.