На Сицилії (Італія) кількість постраждалих у результаті потужного землетрусу досягла тридцяти осіб. Про це повідомляє Reuters.

"Землетрус магнітудою 4,8 стався в області на північ від Катанні на схилах гори Етна на Сицилії вранці в середу, заподіявши шкоди будівлям і поранивши близько 30 осіб", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що люди отримали поранення під час падіння кладки, коли тікали з дому. Після виверження Етни приблизно десять осіб було госпіталізовано, при цьому, на щастя, травми не були серйозними.

наслідки землетрусу на Сицилії

Раніше ми повідомляли про те, що на Сицилії нещодавно прокинувся найактивніший вулкан Європи, а тепер сколихнув землетрус магнітудою 4,8.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

карта Сицилії

Наголошується, що землетрус стався о 3:19 за місцевим часом у середу. Крім того, надходили повідомлення про струс будівель в Катанні, місті з населенням більше 300 000 чоловік. Загалом, протягом тижня біля підніжжя Етни було зафіксовано понад 100 підземних поштовхів, найпотужніший з яких мав магнітуду 4,3.

наслідки землетрусу на Сицилії

Нагадаємо, що прийшов у рух один із найнебезпечніших вулканів світу – Кампі Флегрей (Флегрейські поля) неподалік від Неаполя в Італії. Вчені відзначають, що його пробудження здатне стерти з лиця землі ціле місто. Наслідки можуть бути катастрофічними.

Як повідомляв портал Знай.uа, американський сейсмолог зумів зафіксувати незвичайні поштовхи. Дослідник заявив, що поштовхи під землею трапилися в Замбії, а потім поширилися на інші регіони. Не виключено, що тут замішаний підводний вулкан або ж підняття великого підводного човна.

Також портал Знай.uа писав, що у Гватемалі оголошено екстрену евакуацію у зв'язку з виверженням вулкана Фуего. Всього за добу тисячі жителів небезпечних регіонів покинули свої будинки через збільшення сили виверження. У регіоні вже оголосили найвищий рівень загрози і готують тимчасові притулки.