Єврокомісар з питань бюджету Гюнтер Еттінгер (Günther Oettinger) упевнений, що незважаючи на тиск з боку США проект газопроводу "Північний потік-2" не зможуть зупинити.

"Правда полягає і в тому, що трубопровід давно вже давно будується і не може бути так просто зупинений", - сказав Ґюнтер в інтерв'ю виданню Spiegel.

За його словами, загрози американського президента Дональда Трампа, який не раз говорив про те, що Німеччина опиниться в енергетичній залежності від російського газу, газопроводу, не є підставою, щоб зупинити проект.

Однак, Гюнтер зажадав від російського "Газпрому" "чесної угоди" з приводу транзиту газу територією України. За словами комісара, ЄС міг би збільшити тиск на РФ.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

"В питанні подальшого розподілу газу з "Північного потоку-2" в Європі діють норми права щодо внутрішнього ринку ЄС. До них належать також приписи, які забезпечують чесну конкуренцію. Володимир Путін і "Газпром" знають про це", - зазначає єврокомісар.

Газопровід "Північний потік-2" проходитиме по дну Балтійського моря, з'єднуючи постачальників в Росії і споживачів в Європі. Його протяжність становитиме приблизно 1200 кілометрів, пропускна здатність - 55 мільярдів кубометрів газу в рік. Проект реалізовує російський "Газпром" в альянсі з європейськими компаніями - Engie, Uniper, OMV, Shell, Wintershall. Очікується, що новий трубопровід може бути введений в експлуатацію до кінця 2019 року.

Україна активно проти того, щоб "Північний потік-2" був побудований, так як транзит газу може бути загублений. Проект піддається критиці Польщею і країнами Балтії. Вони застерігали Євросоюз залежності від російського газу. Німеччина не раз заявляла, що проект носить лише економічний характер.

Нагадаємо, У Німеччині заявили, що Північний потік-2 Путіна розколює Європу: морський монстр

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Фінляндія взялася за путінську трубу обома руками: плювати на санкції

Також Знай.uа" писав про те, що Україна посунула Росії на газовому ринку: плювок в обличчя сусідів