Підбиваючи підсумки 2018 року, журналісти "Фактору безпеки" спробували з'ясувати, чим для НАТО запам'ятається 2018 рік і хто став ключовою фігурою на шаховій дошці світової безпеки. Трофей у номінації "Людина року НАТО" отримав не військовий командувач і навіть не Генеральний секретар Альянсу. Його розділили сучасний вікінг, який впевнено збирає лайки на своїй сторінці, і Анджеліна Джолі.

Секс-символи НАТО

Лейтенант Королівського флоту Норвегії Лассе Матберга відповідає за спортивну підготовку в Об'єднаному центрі бойових дій НАТО. За профілем Instagram цього "вікінга" стежить понад 600 тисяч людей і ця цифра впевнено зростає. Восени 2018 Лассе Матберг став обличчям міжнародних навчань НАТО "Trident Juncture – 2018", найбільш масштабних за останні десятиліття.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

НАТО – це не просто політико-військова організація, а перш за все – люди, зі своїм особистим життям і захопленнями. Тому все, що не шкодить іміджу Альянсу – йде йому на користь. Навіть якщо мова йде про сексуальність. Проте, ця риса більше притаманна жінкам, а її уособленням і беззаперечним секс-символом цілої епохи є незрівнянна Анджеліна Джолі. Згідно з результатами опитувань британської компанії YouGov, нею захоплюється найбільша кількість людей у всьому світі.

Прекрасна актриса, режисер, модель, лауреатка премії "Оскар" та володарка трьох "Золотих глобусів", окрім роботи в Голлівуді та виховання шістьох дітей Анджеліна Джолі встигає перейматися й світовими проблемами: кінозірка – посол доброї волі Організації Об'єднаних Націй. У 2018 Анджеліна Джолі двічі відвідувала штаб-квартиру Північно-Атлантичного Альянсу в Брюсселі – на початку року і нещодавно.

"Спеціальний посланець ООН Джолі та я вирішили працювати разом над подоланням гуманітарних проблем, що існують у зонах військових дій", – зазначив Генсек НАТО Єнс Столтенберг, і запросив Джолі на екскурсію.

Візит Анджеліни Джолі був важливим, адже посланниця ООН разом з очільником НАТО обговорили дуже серйозні питання – запобігання сексуальному насильству проти жінок у зонах бойових дій.

Нагадаємо, НАТО відреагував на відставку Меттіса.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Туреччину можуть вигнати з НАТО через Путіна.

Також "Знай.uа" писав про те, що чим обернеться війна Росії і НАТО.